Finhakk chili og hvitløk. Hvis du ønsker det ekstra sterkt, kan du ha med frøene, fjern dem ellers.
Bland chili, hvitløk og olivenolje, smak til med salt og pepper.
Pensle fisken med chilioljen og bak i ovn på 200 grader i ca 5 minutter.
Pisk kraftig mens du sper med olivenolje først dråpevis og siden litt etter litt til du oppnår en majoneslignende konsistens.
Smak aiolien til med finhakket chili, sitronsaft, salt og pepper.
Den bakte tørrfisken smaker ekstra godt på en seng av salat med aiolien ved siden av.
Les om den fantastiske historien til den tørkete torsken
Og ikke minst om hvor gale italienerne er etter stoccafisso
Men alle tørrfiskelskeres venn Halvor Hansen har gjort noe med det, og hans gryteklare tørrfisk er i en butikks frysedisk nærere deg enn du aner.
Les mer om tørrfisk og Halvors Tradisjonsfisk her
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig