Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann eller i mikroovn.
Kle en avlang kakeform (brødform), ca. 1 l, med plastfolie.
Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen og langs kantene på formen. Hold av så mye laks at det kan legges et lag midt i terrinen og nok til å dekke oppå.
Skjær resten av laksen i små terninger. Rør dem sammen med kremost, crème fraîche, revet skall og saft av lime. Rør inn gelatinen.
Fyll halvparten av massen i formen, legg i et lag lakseskiver og fyll opp med resten av massen.
Dunk formen mot benken slik at ostemassen faller godt sammen uten luftblærer. Dekk med lakeskiver.
Pakk plast rundt formen og sett den i kjøleskap til den terrinen har stivnet.
Hvelv terrinen forsiktig ut av formen over på et serveringsfat og trekk av plasten.
Skjær terrinen i tynne skiver, server med sitron eller lime og godt brød.
Prøv også stivpisket seterrømme tilsmakt med litt salt og pepperrot til terrinen.
Tips:
Lag terrinen dagen i forveien så den stivner helt til den skal serveres. Terrinen skal ikke i ovn, bare stivne i kjøleskap.
Flere deilige oppskrifter med røkelaks