Julemat rester
Chalupitas - ostefylte minitortillas med salsa
Fremgangsmåte
- Memelitas (små maistortillas):
- Bland maismel og vann godt sammen til du får en jevn, fuktig deig.
- Del deigen i seks like store biter (emne). Kjevle hvert emne ut til små runde lomper, tre millimeter tykke og 10 centimeter i diameter. Det er viktig at bitene dekkes med plast både over og under når de formes, slik at de ikke blir tørre.
- Stek memelitaene i en tørr, forvarmet panne ved høy temperatur. Stekes i cirka to minutter på hver side eller til du får en fin stekeskorpe.
- Når memelitaene er stekt på den ene siden klyper du de sammen langs kanten slik at de får en rand og blir som små skåler, og steker de så gyldne på den andre siden.
Salsa: - Tomater, chili og hvitløk grilles. Etter grilling fjernes skallet på tomatene og chilien.
- Ta ut frøene og de hvite hinnene inne i chiliene. Ha alt i en blender og kjør til ønsket konsistens, smak til med salt.
- Ostefyll:
- Bland ost og den finhakkede korianderen godt. Smak til med salt og pepper
- Amarantblader:
- Rens amarantbladene eller annen bladsalat og stek de over middels høy varme i litt olje sammen med hvitløk og løk. Smak til med salt eller behov.
- Servering:
- Ha memelitaene på et stekebrett. På hver memelita legges først et lag salsa, to spiseskjeer osteblanding og to spiseskjeer stekt bladsalat.
- Stek dem deretter 10 minutter i ovnen på cirka 150 grader.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Økologisk bondeomelett med Ridderost
Fremgangsmåte
- Stek mandelpotetene i smøret og tilsett purreløken.
- Rør sammen egg, gressløk og kremfløte, og hell over. Stek på platen i 30 sekunder.
- Sett hele pannen inn i ovnen ved 180 grader i 4 minutter.
- Topp med ost, tomater og stek videre i 5 minutter til den er fast.
- Servér med grillet hvit brød.
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Quesedilla med julepålegg og ridderost
Fremgangsmåte
- Oppskriften gir 2 porsjoner som smårett og 1 som hovedrett
- Legg en tortilla i en varm stekepanne. Fordel halvparten av osten utover.
- Legg på okserull og strø over ruccola, før du legger på resten av osten. Legg over den andre tortillaen. Klem litt sammen.
- Snu quesedillaen og stek til brødet har gyllen farge på begge sider og osten er smeltet.
- Skjær quesedillaen opp i trekanter og servér straks sammen med en god blandet salat og søt chilisaus ved siden av.
Tips: Bruk gjerne det du måtte ha av julepålegg som fyll i denne quesedillaen. Den er perfekt til juletapas også.
Lekre retter til juletapas får du her
Slik bruker du opp restene etter julematen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
78 POENG
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Fremgangsmåte
- Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
- Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
- Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Bestillingsutvalget96 POENG
-
92 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Kroketter med parmaskinke og cheddar
Fremgangsmåte
- Aioli:
Ta frem et litermål. Ha i eggeplommer, vann, knust hvitløksfedd, og sennep. Kjør med stavmikser, og spe med olje til du har en fin og tykk aioli. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. - Innmat til kroketter:
Bak potetene med noen hvitløksfedd, timian og olivenolje til de er møre, ved 160 °C. Hvor lenge avhenger av størrelse, alt fra 1 til 2 timer. Dekk til med aluminiumsfolie. - Avkjøl potetene til romtemperatur, del potetene i to og skrap ut potetkjøttet med en skje og ha det i en bolle.
- Ha så i ett egg, hakket parmaskinke, grovhakket cheddar, revet parmesan, finhakket gressløk og litt salt og pepper. Bland sammen massen til den blir som potetmos og kan rulles i små baller. Om deigen er for tørr, kan du tilsette litt melk eller vann, men den må ikke bli for løs.
- Deigen din er nå klar til panering.
- Rull små baller som er ca. 3 cm i diameter.
- Vend i mel, så i en sammenvispet blanding av egg og melk, og til slutt i panko. Ta de så tilbake i eggeblandingen, og så siste gang i panko.
- Nå er de klare for fritering.
- Varm nøytral olje (solsikke eller raps) i en stor kjele til ca. 180 °C. Pass nøye på temperaturen.
- Friter krokettene i noen minutter til de får en fin gyllenbrun farge.
Server krokettene med aioli,, noen sitronbåter og en frisk salat med litt olivenolje og balsamico.
Se våre andre oppskrifter på kroketter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Castello minipizza
Fremgangsmåte
- Elt deigen og tilsett oljen litt etter litt til deigen er glatt og senete.
- Dekk til med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Legg tomatene i en sikt og sil ut mesteparten av fuktigheten.
- Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
- Skjær chorizo og squash i halvsirkler og stek sammen i varm panne til de har en gylden farge.
- Deretter kjevles det ut 2-3 store pizzaer som skjæres ut i minipizzaer på ca 10 cm i diameter.
- Forstek bunnene i varm ovn på 250 grader på bakepapir til de såvidt begynner å løfte seg.
- Tilsett ca 1 ss med tomatsaus og en halvpart hver av mozzarella og Castello før du danderer med chorizo og squash.
- Pynt gjerne med en liten kvist med oregano og stek i ovnen til bunnen er gyllen og osten smeltet.
Her finner du mange oppskrifter med pizza
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Pai med skinke og blåmuggost
Fremgangsmåte
- Sett smøret til temperering.
- Paibunn:
- Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
- Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.
- Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.
- Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.
- Paifyllet:
- Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.
- Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.
- Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
- Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.
Våre beste oppskrifter med blåmuggost
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
85 POENG
Pain perdu med blåmuggost, ristete nøtter og eplevinaigrette
Fremgangsmåte
- Pisk sammen egg og sukker. Tilsett melk, muskatnøtt, pepper og salt. Varm melange i en steikepanne. Dypp brødskivene i blandingen og stek gyllenbrune på hver side.
- Skjær blåmuggost i tynne skiver. Legg salatblader på brødskivene. Fordel osten og deretter valnøttene over. Drypp tilslutt vinaigretten over.
- Sukkerristete nøtter:
- Kok opp vann, sukker og eplesidereddik. Ha i nøttene og skru ned varmen. La trekke i ca 15 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Ta nøttene opp av laken og legg dem på et bakepapir. Stek nøttene i 12 minutter til de blir lett gylne. Avkjøl.
- Skyll og del opp salaten. La dryppe godt av. Legg den gjerne utover kjøkkenpapir.
- Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper.
Hvis du har lyst på flere oppskrifter på deilige smørbrød finner du de her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Basisutvalget84 POENG