- Pisk sammen egg og sukker. Tilsett melk, muskatnøtt, pepper og salt. Varm melange i en steikepanne. Dypp brødskivene i blandingen og stek gyllenbrune på hver side.
- Skjær blåmuggost i tynne skiver. Legg salatblader på brødskivene. Fordel osten og deretter valnøttene over. Drypp tilslutt vinaigretten over.
- Sukkerristete nøtter:
- Kok opp vann, sukker og eplesidereddik. Ha i nøttene og skru ned varmen. La trekke i ca 15 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Ta nøttene opp av laken og legg dem på et bakepapir. Stek nøttene i 12 minutter til de blir lett gylne. Avkjøl.
- Skyll og del opp salaten. La dryppe godt av. Legg den gjerne utover kjøkkenpapir.
- Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper.
Hvis du har lyst på flere oppskrifter på deilige smørbrød finner du de her