Julemat rester
Lefse med lutefisk og mango
Fremgangsmåte
- Lutefiskrestene bør være romtempererte. Del opp i flak.
- Smør rømme, cottage cheese, kesam el. kremost på lefsene. Fordel mango og lutefisk. Dryss over paprika og drypp over lime.
- Topp med friske skudd.
Tips1:
I stedet for mango kan du bruke finhakkete epler eller rester av ertepure, moste gulrøtter eller andre rester du måtte ha for hånden.
Tips2:
Du kan lage den som en tostada, da steker du lompene i litt olje slik at de blir sprø. Enten i panne eller noen minutter i ovnen.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Snack på en lutefiskrest
Fremgangsmåte
- Varm opp rensete lutefiskrester.
- Om du bruker fryste selskapserter, kok opp lettsaltet vann. Tilsett ertene, la trekke i noen minuttter. Hell i dørslag og la dryppe fra seg.
- Bruker du ferdig kokte erter, ha i dørslag og la dryppe av seg.
- Kutt chorizopølser i små terninger. Stek med middels sterk varme.
- Bland inn finhakket rødløk. Ha i ertene. Klem over litt friskpresset lime.
Servering:
Fordel erte/chorizoblandingen på tallerkener. Deretter lutefisken. Pynt gjerne med friske urter.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
84 POENG
Klassisk lutefisksufflé
Fremgangsmåte
Lag saus av smør, mel og melk. Avkjøl og rør inn eggeplommene en og en.
Pisk eggehvitene stive sammen med maisennamelet. Rør disse forsiktig inn i sausen.
Smør ildfaste porsjonsformer og legg den rensede lutefisken i. Fisken kan alternativt vendes inn i sausen.
Tøm sausen over fisken og stek ved 200 grader på nederste rille i ca 30 minutter til overflaten har fått en pen brunfarge.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG