Guide
Julemat rester
Rakfisk med avokado
Fremgangsmåte
- Del avokadoane i to og ta ut steinen. Skjer avokadoen i skiver og legg dei som ei vifte på tallerkenen.
- Klem over litt sitronsaft så avokadoen beheld fargen.
- Legg på tynne, fine skiver av rakfisk og drys over rista pinjekjernar.
- Legg på ei stor skei seterrømme og pynt med nokre tyttebær.
- Riv litt parmesan over det heile og server med flatbrød eller rista brød ved sida av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Rakfiskterrin med purre
Fremgangsmåte
- Reins purren og forvell blada i kokande vatn. Avkjøl han raskt i isvatn.
- Kle ei lita brødform (ca. 1 liter) med bakepapir og kle botn og kantar med lange purreblad.
- Hakk urtene og bland med rømmen. Tilset gelatin.
- Strimle rakfisken på langs og legg han lagvis i forma med urterømmen. Begynn og slutt med rømme.
- Brett purreblada over og set forma i kjøleskap til neste dag. Reins og skrell persillerot og skjer i stavar.
- Kok stavane i raudvin til dei er møre.
- Ta rakfisken ut av forma neste dag og skjer han i ca. 1-2 cm tjukke skiver med skarp kniv, gjerne ein kniv med sagblad.
- Anrett han på tallerken rett før servering og pynt han med persillerotstavane.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå