Chalupitas - ostefylte minitortillas med salsa
Foto: Marco Aguilar

Chalupitas - ostefylte minitortillas med salsa

Ostefylte minitortillas med salsa smaker herlig. Følger du oppskriften servere du et festmåltid som de lager det i Mexico.

Fremgangsmåte

  1. Memelitas (små maistortillas):
  2. Bland maismel og vann godt sammen til du får en jevn, fuktig deig.
  3. Del deigen i seks like store biter (emne). Kjevle hvert emne ut til små runde lomper, tre millimeter tykke og 10 centimeter i diameter. Det er viktig at bitene dekkes med plast både over og under når de formes, slik at de ikke blir tørre.
  4. Stek memelitaene i en tørr, forvarmet panne ved høy temperatur. Stekes i cirka to minutter på hver side eller til du får en fin stekeskorpe. 
  5. Når memelitaene er stekt på den ene siden klyper du de sammen langs kanten slik at de får en rand og blir som små skåler, og steker de så gyldne på den andre siden.
    Salsa:
  6. Tomater, chili og hvitløk grilles. Etter grilling fjernes skallet på tomatene og chilien.
  7. Ta ut frøene og de hvite hinnene inne i chiliene. Ha alt i en blender og kjør til ønsket konsistens, smak til med salt.
  8. Ostefyll:
  9. Bland ost og den finhakkede korianderen godt. Smak til med salt og pepper
  10. Amarantblader:
  11. Rens amarantbladene eller annen bladsalat og stek de over middels høy varme i litt olje sammen med hvitløk og løk. Smak til med salt eller behov.
  12. Servering:
  13. Ha memelitaene på et stekebrett. På hver memelita legges først et lag salsa, to spiseskjeer osteblanding og to spiseskjeer stekt bladsalat.
  14. Stek dem deretter 10 minutter i ovnen på cirka 150 grader.
 Tips: For formingen av Memelitasene brukes det gjerne en egen presse der man legger deigemnene mellom to lag plast og man presser til man får perfekt form på tortillaene. Dette kan  også gjøres med en kjevle eller en tallerken.
 

Sendt inn av José Luis Cruz Villegas, Mexico

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her