- Memelitas (små maistortillas):
- Bland maismel og vann godt sammen til du får en jevn, fuktig deig.
- Del deigen i seks like store biter (emne). Kjevle hvert emne ut til små runde lomper, tre millimeter tykke og 10 centimeter i diameter. Det er viktig at bitene dekkes med plast både over og under når de formes, slik at de ikke blir tørre.
- Stek memelitaene i en tørr, forvarmet panne ved høy temperatur. Stekes i cirka to minutter på hver side eller til du får en fin stekeskorpe.
- Når memelitaene er stekt på den ene siden klyper du de sammen langs kanten slik at de får en rand og blir som små skåler, og steker de så gyldne på den andre siden.
Salsa: - Tomater, chili og hvitløk grilles. Etter grilling fjernes skallet på tomatene og chilien.
- Ta ut frøene og de hvite hinnene inne i chiliene. Ha alt i en blender og kjør til ønsket konsistens, smak til med salt.
- Ostefyll:
- Bland ost og den finhakkede korianderen godt. Smak til med salt og pepper
- Amarantblader:
- Rens amarantbladene eller annen bladsalat og stek de over middels høy varme i litt olje sammen med hvitløk og løk. Smak til med salt eller behov.
- Servering:
- Ha memelitaene på et stekebrett. På hver memelita legges først et lag salsa, to spiseskjeer osteblanding og to spiseskjeer stekt bladsalat.
- Stek dem deretter 10 minutter i ovnen på cirka 150 grader.