Julemat rester
Leverpostei med tranebærgele som tapas
Fremgangsmåte
- Tranebærgele/aspic: Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og rør ut gelatinen i litt kokende vann.
- Bland med juice og buljong. Hell i en form slik at tykkelsen blir maks 1 cm. Sett til avkjøling og stivning. Stikk ut rundinger.
- Stikk ut rundinger av loffen/brødet med samme diameter som for geleen.
- Kjør valgt type postei med rømme i forholdet 3:1. Smak evt til med salt og pepper. Ha i en sprøytepose.
- Sprøyt litt postei på de halvparten av brødrundingene. Legg gele på toppen. Legg en runding oppå.
- Sprøyt så en fin topp oppå de små sandwichene.
- Pynt med tranebærsyltetøy, urter og spirer/blader.
Slik lager du enkelt din egen leverpostei
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Smørbrød med leverpostei og sprøstekt bacon
Fremgangsmåte
- Kle en form med aluminiumsfolie og legg baconskivene utover. Bak baconet i stekeovnen ved 200 grader til det er jevnt sprøtt.
- Ha litt smør på brødskivene og legg på ett stort salatblad på hver skive.
- Skjær gode skiver av leverposteien, grov, og legg dem på skivene.
- Topp opp med to baconskiver til hver og skivete sure agurker.
Tips: Varm gjerne leverposteien litt i ovnen rett før du har den på skiven.
Hvis du i tillegg har på en skive sjy (mørk aspik) og skivet saltkjøtt på toppen har du det klassiske danske smørbrødet Dyrlegens nattmat.
Flere fristende oppskrifter på smørbrød finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget82 POENG
Juleskinke med smak av India
Fremgangsmåte
- Skjær juleskinken i strimler og legg dem i en ildfast form.
- Bland tandooripasta og yoghurt, og pensle det over juleskinkeskivene. Stek dem på 225 grader i 5 minutter.
- Skjær løk, paprika og squash i terninger. Stek grønnsakene i olje.
- Varm nanbrødene. Fordel grønnsaker og skinkestrimler over. Drypp over yoghurt naturell.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Juleskinke med rask risotto
Fremgangsmåte
Rens og finhakk løken. Fres den i en kjele med olje til den er blank. Tilsett risen og la steke til risen har tatt til seg all oljen.
Ha i vinen og la den koke helt inn i risen mens du rører hele tiden. Spe litt etter litt med buljongen, la det koke inn helt før du sper med mer kraft.
Mot slutten av koketiden (ca 10 - 12 min) tilsetter du matfløte som du lar koke inn, samt sukkerertene som du deler i strimler og lar koke med de siste 2 minuttene.
Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper.
Skjær juleskinken i tynne skiver og server ved siden av risottoen.
Tips: Prøv å bytte ut risottorisen med byggryn for en mer nordisk variant av retten.
Her finner du flere lekre retter av julepålegget
Flere deilige risottoretter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 324.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
Pai med juleskinke og rødkål
Fremgangsmåte
Kle en paiform med paideigen.
Skjær juleskinken og rødkålen i fine strimler. Stek det raskt i en stekepanne i olje til kålen begynner å bli myk. Bland inn honningen.
Legg blandingen i paiskallet. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell det over paien og strø over osten.
Stekes midt i ovnen i 20 minutter ev 225 grader.
Her er mange deilige pairetter
Tips:
Du kan også ha i purre eller løk i skiver eller også kokte poteter i skiver for mer smak.
Paideigen lager du enkelt selv
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
83 POENG