Oppskrifter koldtbord
Gryteretter er et godt varmt alternativ
- 1. Slik lager du det perfekte koldtbordet
- 2. Fiskeretter til koldtbordet
- 3. Retter med kylling til koldtbordet
- 4. Roastbiff er selvskreven på koldtbordet
- 5. Pai hører med på koldtbordet
- 6. Spekemat er selvskreven på koldtbordet
- 7. Salathjørnet er alltid populært
- 8. Perfekt eggerøre må med
- 9. Mange foretrekker tapas på koldtbordet
- 10. Gryteretter er et godt varmt alternativ
- 11. Brød hører med på koldtbordet
Steinbitbouillabaisse
Fremgangsmåte
- Damp blåskjellene i en kjele med 1 dl vann i ca. 5 minutter eller til skjellene er åpnet. Løsne skjellmaten fra skallene og spar til servering.
- Sil fra kraften og bruk den gjerne som en del av fiskekraften.
- Surr fennikel, løk og hvitløk i oljen ved svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.
- Tilsett så fisken og skalldyrene og rør godt om.
- Ha i resten av ingrediensene unntatt safranen og la det hele trekke i 10 minutter.
- Tilsett safranen etter 5 minutter.
Server med brød og hjemmelaget aioli som Hellstrøm vi ha den.
Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Kyllinggryte og couscous
Fremgangsmåte
- Kok couscous etter anvisning på pakken.
- Skrell og grovhakk hvitløken. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløken. Krydre med salt og pepper.
- Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning.
- La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
- Skyll de ferdigkokte kikertene i kaldt vann og la dem renne av.
- Riv skallet av sitronen og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i 2 minutter til.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous.
Tips: Her bruker vi en knust chilipaste (sambal oelek) som du kan finne i de fleste velassorterte butikker, men du kan også erstatte dette med ½ ts finhakket chili.
Her finner du veldig mange retter med couscous
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Afghansk lammegryte med spinat
Fremgangsmåte
- Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det over middels høy varme i olivenolje i en stor jerngryte til det begynner å ta farge.
- Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til.
- Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til.
- Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 grader i vel én time.
- Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten.
- Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss over pinjekjerner.
Server med ris. En nydelig ovnsrett som krever litt jobb, men som definitivt er verdt det.
Flere lammeretter fra hele verden finner du her
Mange herlige oppskrifter med lam
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Fransk biffgryte à la Boeuf Bourguignon
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger på ca 3 x 3 cm. Varm litt olje i en ildfast gryte (med tilhørende lokk) og brun kjøtterningene.
- Skrell og kutt gulrot og løk i store terninger, og ha disse i sammen med kjøttet de siste par minuttene av steketiden.
- Pisk inn hvetemelet i rødvinen og hell den samt kraften/buljongen over kjøttet. Ha i knust hvitløk og krydderbuketten samt en klype sukker.
- Sett hele gryten inn i stekeovnen ved 170-180 grader og la stå i 1½ time.
- I mellomtiden sprøstekes sideflesket i en stekepanne. Legg flesket til side på et kjøkkenpapir og skyll pannen.
- Skrell småløken men behold de hele og kutt sjampignonen i fire. Varm olje i den samme pannen og fres sjampinjong og småløk til de har fått en fin farge.
- Når kjøttet er ferdig, tas det ut av gryten og blandes med sideflesket, sjampinjong og småløk. Hold varmt.
- Kok inn sausen og sil den. Pisk inn litt og litt smør i sausen (montere) til sausen begynner å tykne og smak til med salt og pepper. Server enten ved siden av eller hell over kjøttet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
- 1. Slik lager du det perfekte koldtbordet
- 2. Fiskeretter til koldtbordet
- 3. Retter med kylling til koldtbordet
- 4. Roastbiff er selvskreven på koldtbordet
- 5. Pai hører med på koldtbordet
- 6. Spekemat er selvskreven på koldtbordet
- 7. Salathjørnet er alltid populært
- 8. Perfekt eggerøre må med
- 9. Mange foretrekker tapas på koldtbordet
- 10. Gryteretter er et godt varmt alternativ
- 11. Brød hører med på koldtbordet