Pai
Her finner du flere deilige paier
Skinke- og løkpai
Fremgangsmåte
- 1. Start med å lage paibunnen. Ha saltet i hvetemelet og bland godt. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.
- 2. Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 3. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Kle paiskallet med bakepapir og ha i tørre erter eller ris slik at veggene på paien ikke faller sammen under forstekingen.
- 4. Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter til den er gylden. Ta ut paiskallet og tøm ut de tørre ertene.
- Paifyllet:
- 1. Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer. Skjær skinken i strimler eller terninger.
- 2. Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.
- 3. Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over. Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.
- 4. Paien kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.
Tips: Her kan du gjerne bruke en ferdig paideg, og paien passer også perfekt i matpakka eller til koldtbordet.
Flere gode paier finner du her
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
- 1. Slik lager du det perfekte koldtbordet
- 2. Fiskeretter til koldtbordet
- 3. Retter med kylling til koldtbordet
- 4. Roastbiff er selvskreven på koldtbordet
- 5. Pai hører med på koldtbordet
- 6. Spekemat er selvskreven på koldtbordet
- 7. Salathjørnet er alltid populært
- 8. Perfekt eggerøre må med
- 9. Mange foretrekker tapas på koldtbordet
- 10. Gryteretter er et godt varmt alternativ
- 11. Brød hører med på koldtbordet