Guide
Oppskrifter koldtbord
Foto: (Rawpixel)
Spekemat er selvskreven på koldtbordet
Redaksjonen
25 April 2019 - 10:00
- 1. Slik lager du det perfekte koldtbordet
- 2. Fiskeretter til koldtbordet
- 3. Retter med kylling til koldtbordet
- 4. Roastbiff er selvskreven på koldtbordet
- 5. Pai hører med på koldtbordet
- 6. Spekemat er selvskreven på koldtbordet
- 7. Salathjørnet er alltid populært
- 8. Perfekt eggerøre må med
- 9. Mange foretrekker tapas på koldtbordet
- 10. Gryteretter er et godt varmt alternativ
- 11. Brød hører med på koldtbordet
Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette
Fremgangsmåte
- Skjær av skorpen på brødet eller briochen og grill det lett på begge sider i en varm panne.
- Valnøttvinaigrette:
- Visp sammen eggeplommer, honning, eddik og sennep.
- Spe inn oljen dråpevis til å begynne med, så litt etter litt, mens du visper kraftig til den blir tyktflytende.
- Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede valnøtter.
- Chèvrekrem:
- Ha chèvren i en food prosessor sammen med rømme og fløte. Kjør sammen med pulsknappen til blandingen er glatt.
- Bland urtene med litt extra virgin olivenolje, salt og pepper.
- Legg fikenskivene på briochen, deretter urtene og til slutt skinkeskivene
- Fordel nøttevinaigretten og chèvrekremen pent rundt.
Gode retter med spekemat finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Spekeskinke med vannmelon
Fremgangsmåte
- Del vannmelonen i trekantskiver, skjær av det grønne skallet og legg skivene på et fat.
- Strø over fetaost og revet ferske mynteblader. Legg spekemat rundt på fatet sammen med vannmelonen.
Tips: Smaken av vannmelon er søt og svært forfriskende og passer utmerket sammen med salt spekemat. Denne retten er en perfekt appetittvekker i sommervarmen, enten som en forrett før grillmaten eller som snacks på stranden.
Tips: For enda mer smak, mariner vannmelonbitene i en blanding av 2 ss sitronsaft, 1/2 ss honning, 1/2 ts spisskummin og 1 knivsodd cayennepepper eller chilipulver. La stå i minst 10 minutter.
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Gode retter med spekemat finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
-
83 POENG
- 1. Slik lager du det perfekte koldtbordet
- 2. Fiskeretter til koldtbordet
- 3. Retter med kylling til koldtbordet
- 4. Roastbiff er selvskreven på koldtbordet
- 5. Pai hører med på koldtbordet
- 6. Spekemat er selvskreven på koldtbordet
- 7. Salathjørnet er alltid populært
- 8. Perfekt eggerøre må med
- 9. Mange foretrekker tapas på koldtbordet
- 10. Gryteretter er et godt varmt alternativ
- 11. Brød hører med på koldtbordet
Forsiden akkurat nå