Småbakst er perfekt med damp
Scones med ost og bacon
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader med 25 prosent damp*.
Bland sammen alle ingrediensene til du har en samlet og glatt deig – ca. 3 minutter i en kjøkkenmaskin.
Del deigen i 10-12 like emner og rull dem ut i ønsket fasong. Plasser emnene på et stekebrett med bakepapir.
Start med å steke sconesene på 180 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Stek deretter videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) i 5-10 minutter til sconesene får en lys, gyllen skorpe.
* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»
Pizzasnurrer
Fremgangsmåte
- Bland vann, hvetemel og oregano i en kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig (ca. 5 minutter). Tilsett gjær, salt og sukker, og elt videre til gjæren er helt oppløst (ca. 5 minutter til).
- La deigen heve i ca. 1 time under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle.
- Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter.
- Bland først inn tomatpuré, sukker, salt og oregano, og tilsett deretter tomatene. Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus holder det at den kokes i ca. 10 minutter.
- Om du ønsker en litt fyldigere saus med tykkere konsistens, koker du den i ca. 2 timer på middels svak varme uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom.
- Kjør sausen glatt med stavmikser når den er ferdig kokt.
- Kjevle ut deigen til en stor firkant, og spre pizzasausen jevnt utover. Strø deretter over ønsket topping, som ost og løk. Du kan også tilsette skinke eller bacon, men det er ikke nødvendig Rull deigen sammen og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver.
- Legg snurrene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 160 °C med 25 prosent damp* og stek snurrene i 15 minutter. Stek deretter videre på over/undervarme (200 °C) eller med varmluft (180 °C) til osten gyllenbrun.
Tips:
Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
82 POENG
Bagels i dampovn
Fremgangsmåte
Hell alle ingrediensene i en bakebolle og elt på medium hastighet i ca. 10 minutter. Deigen er ferdig eltet når den slipper bollen og er glatt og elastisk.
Legg deigen i en bakebolle dekket med plast og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time). Slå deigen sammen, og la den hvile i 10 minutter.
Del deigen i 16 like store emner, og trill ut boller av disse. Lag hver bolle om til en ring ved å stikke en finger dyppet i mel gjennom midten av bollen. Beveg fingeren rundt i en sirkel, slik at hullet blir større – hullet skal utgjøre omtrent 1/3 av brødets diameter.
Forvarm ovnen til 96 °C * med 100 prosent damp.
Sett brødene på et stekebrett med bakepapir, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem hvile i 10 minutter.
Sett brødene inn i ovnen på 100 prosent damp i 6 minutter. Ta dem ut av ovnen, og pensle overflaten med egg. Stek deretter videre med over/undervarme (200 °C) eller varmluft (180 °C) i ca. 20 minutter til de er gylne.
Sett til avkjøling på en bakerist.
Pynt gjerne med valmuefrø eller sesamfrø.
* Med SousVide ovn stilles temperaturen til 99 °C.