Sukkerbrød i dampovn

Sukkerbrød i dampovn

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 160 °C før du begynner å lage røren.  

Pisk sukkeret og 5 egg til en stiv og luftig eggedosis. Det tar ca. 15 minutter i kjøkkenmaskin.

 Vend forsiktig inn 120 g hvetemel, 1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver med en slikkepott. Sørg for at røren er helt jevn og uten melklumper. Hvis du ønsker en mørk bunn kan du blande inn 3 ss kakaopulver.

 Hell røren over i en usmurt, rund form som er 20-22 cm i diameter. For å unngå at bunnen blir høyere i midten enn langs kantene, kan du smøre litt av røren opp langs kantene i formen rett før du setter den i ovnen.

 Stek sukkerbrødet i forvarmet ovn på 160 °C med 25 prosent damp* i 20 minutter. Stek deretter videre med over/undervarme på 180 °C i 10-15 minutter til kaken har fått en jevn, gyllen skorpe.

La sukkerbrødet avkjøles i formen, og pass på at det er helt avkjølt/romtemperert før du begynner å skjære i den. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Her finner kakeoppskrifter hvor en sukkerbrødbunn inngår

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Vannbakkels med vaniljekrem

Vannbakkels med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent damp*. 

Hell vann, melk, salt, sukker og smør i en kjele, og kok opp på middels sterk varme til smøret har smeltet. 

Tilsett hvetemel og rør rundt til alt er jevnt blandet. 

Hvis du har kjøkkenmaskin kan du helle blandingen over i en bolle, og røre inn ett og ett egg om gangen. Du kan også gjøre det for hånd med en visp. 

Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer til å lage vannbakkels som er ca. 3 cm i diameter. Pensle vannbakkelsene med eggeblandingen og sett dem inn i ovnen. Stekes til de er gylne (ca. 17-20 minutter).

 Avkjøl på rist.  

Vaniljekrem:
Pisk eggeplommene og 1/3 av sukkeret til lett eggedosis i en bolle. Tilsett Maizena når eggeplommene og sukkeret er rørt ferdig. 

Varm opp melk, resten av sukkeret og vaniljestengene til de når kokepunktet. Hell den varme melken over eggedosisen mens du pisker. Hell blandingen over i gryten igjen og varm forsiktig opp til det koker. 

La blandingen småkoke i ca. 2 minutter under kraftig omrøring. Sil blandingen og la den avkjøles i kjøleskap. 

Fyll vannbakkelsen med vaniljekrem, og topp med sjokoladeglasur eller melis. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her