Baking
Boller og kanelsnurrer
Redaksjonen
14 April 2016 - 08:39
Boller i dampovn
Fremgangsmåte
- Bland sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle.
- Smuldre oppi gjæren og tilsett 5 dl av melken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, og tilsett om nødvendig resten av melken for å få en glatt og jevn konsistens. Det tar som regel 4-6 minutter, men du kan gjerne la den elte i 10-15 minutter.
- Tilsett smøret litt av gangen mens du elter på jevn, lav hastighet. Elt deigen til den har absorbert alt smøret – det tar ca. 5 minutter.
- Legg deigen i en bolle og la heve under plast i ca. 1,5 time.
- Tilsett sjokolade og elt deigen i ca. 3 minutter til sjokoladen er jevnt fordelt.
- Del deigen i like deler, trill ut boller og etterhev på stekebrett i ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med eggeblandingen.
Tips
Start med å steke bollene midt i ovnen på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne. Avkjøl på rist.
Vi byr på mange andre bolleer du kan bake
Drikke som passer til denne oppskriften
Kanelsnurrer i dampovn
Fremgangsmåte
- Varm opp melken til den er lunken og holder ca. 26-30 °C.
- Bland sammen mel, sukker, kardemomme, salt, egg og gjær, og tilsett den lunkne melken. Elt deigen sammen på lav hastighet i ca. 10 minutter.
- Tilsett deretter smøret, og elt videre i ca. 5 minutter til alt smøret har blandet seg inn i deigen, slik at den blir glatt og smidig.
- La deigen heve i en bolle dekket med plast i ca. 1-1,5 time.
- Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et stort rektangel.
- Bland smør, sukker og kanel, og smør fyllet utover deigen med en palett eller slikkepott.
- Rull deigen fra den ene langsiden til den andre, som en rullekake.
- Skjær 2 cm brede skiver av deigen og legg kanelknutene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle.
- La heve i ca. 45 minutter, og pensle med pisket egg før knutene skal inn i ovnen.
Start med å steke bollene på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 10 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå