Bak disse fristende bollene til fastelavn
Du har kanskje lurt på hvorfor vi spiser boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året. Her får du forklaringen og oppskriftene.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Du har kanskje lurt på hvorfor vi spiser boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året. Her får du forklaringen og oppskriftene.
Les hele sakenFranskmenn lager bedre boller enn oss. Men så har de mye godt i deigen – som i denne oppskriften.
Les hele sakenRabarbraen i hagen er ikke klar ennå, men i butikken og kanskje også i fryseren finnes det noe du kan bruke i denne oppskriften.
Les hele sakenRosafargen er så naturlig som den kan bli. Rødbeter kan nemlig brukes til mer enn sylting.
Les hele sakenPasta er et godt valg når middagen skal gå i en fei, og denne oppskriften har en litt krydret overraskelse.
Les hele sakenBarn i alle aldre liker fiskeboller. Og fiskeboller med karrisaus har det lille ekstra. Her er den superenkle oppskriften.
Les hele sakenDenne oppskriften lever nemlig opp til uttrykket som varmt hvetebrød. Den tilfredsstiller også suget etter eplekake som her får ny mening.
Les hele sakenBrioche er ekstra gode og luftige boller. Med smak av kakao blir de enda bedre. Perfekt til iskald melk eller iskaffe i sommervarmen.
Les hele sakenHjemmebakte boller smaker himmelsk også om sommeren, med denne vrien tilfredsstilles dessuten godterihungeren en gang for alle.
Les hele sakenDet bor en baker i alle, og her får du oppskriftene du trenger for å lykkes. Det er enklere enn du tror.
Les hele sakenNystekte og fylt med tykk god vaniljekrem blir de ekstra gode. Og selvsagt langt bedre enn de fra butikken.
Les hele sakenHar du lurt på hvorfor proffbakerne foretrekker damp når de baker? Svaret finner du her.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, crémant, musserende rosé og engelske bobler. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenGå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele sakenDenne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
Les hele sakenHvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 8 flotte lagringsviner!
Les hele sakenMen også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.
Riktig gode kjøp er det ikke uventet lenger mellom.
Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Les hele sakenChinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.
Les hele sakenI kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenNovembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Les hele sakenReinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Les hele sakenHer har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.
Les hele saken