- Bland vann, hvetemel og oregano i en kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig (ca. 5 minutter). Tilsett gjær, salt og sukker, og elt videre til gjæren er helt oppløst (ca. 5 minutter til).
- La deigen heve i ca. 1 time under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle.
- Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter.
- Bland først inn tomatpuré, sukker, salt og oregano, og tilsett deretter tomatene. Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus holder det at den kokes i ca. 10 minutter.
- Om du ønsker en litt fyldigere saus med tykkere konsistens, koker du den i ca. 2 timer på middels svak varme uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom.
- Kjør sausen glatt med stavmikser når den er ferdig kokt.
- Kjevle ut deigen til en stor firkant, og spre pizzasausen jevnt utover. Strø deretter over ønsket topping, som ost og løk. Du kan også tilsette skinke eller bacon, men det er ikke nødvendig Rull deigen sammen og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver.
- Legg snurrene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 160 °C med 25 prosent damp* og stek snurrene i 15 minutter. Stek deretter videre på over/undervarme (200 °C) eller med varmluft (180 °C) til osten gyllenbrun.
Tips:
Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter