Kanelsnurrer i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Kanelsnurrer i dampovn

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til den er lunken og holder ca. 26-30 °C. 
  2. Bland sammen mel, sukker, kardemomme, salt, egg og gjær, og tilsett den lunkne melken. Elt deigen sammen på lav hastighet i ca. 10 minutter. 
  3. Tilsett deretter smøret, og elt videre i ca. 5 minutter til alt smøret har blandet seg inn i deigen, slik at den blir glatt og smidig.  
  4. La deigen heve i en bolle dekket med plast i ca. 1-1,5 time. 
  5. Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et stort rektangel.
  6. Bland smør, sukker og kanel, og smør fyllet utover deigen med en palett eller slikkepott.
  7. Rull deigen fra den ene langsiden til den andre, som en rullekake.
  8. Skjær 2 cm brede skiver av deigen og legg kanelknutene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle.
  9. La heve i ca. 45 minutter, og pensle med pisket egg før knutene skal inn i ovnen. 

Start med å steke bollene på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 10 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her