- Varm opp melken til den er lunken og holder ca. 26-30 °C.
- Bland sammen mel, sukker, kardemomme, salt, egg og gjær, og tilsett den lunkne melken. Elt deigen sammen på lav hastighet i ca. 10 minutter.
- Tilsett deretter smøret, og elt videre i ca. 5 minutter til alt smøret har blandet seg inn i deigen, slik at den blir glatt og smidig.
- La deigen heve i en bolle dekket med plast i ca. 1-1,5 time.
- Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et stort rektangel.
- Bland smør, sukker og kanel, og smør fyllet utover deigen med en palett eller slikkepott.
- Rull deigen fra den ene langsiden til den andre, som en rullekake.
- Skjær 2 cm brede skiver av deigen og legg kanelknutene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle.
- La heve i ca. 45 minutter, og pensle med pisket egg før knutene skal inn i ovnen.
Start med å steke bollene på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 10 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne.