- Bland sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle.
- Smuldre oppi gjæren og tilsett 5 dl av melken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, og tilsett om nødvendig resten av melken for å få en glatt og jevn konsistens. Det tar som regel 4-6 minutter, men du kan gjerne la den elte i 10-15 minutter.
- Tilsett smøret litt av gangen mens du elter på jevn, lav hastighet. Elt deigen til den har absorbert alt smøret – det tar ca. 5 minutter.
- Legg deigen i en bolle og la heve under plast i ca. 1,5 time.
- Tilsett sjokolade og elt deigen i ca. 3 minutter til sjokoladen er jevnt fordelt.
- Del deigen i like deler, trill ut boller og etterhev på stekebrett i ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med eggeblandingen.
Tips
Start med å steke bollene midt i ovnen på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne. Avkjøl på rist.
Vi byr på mange andre bolleer du kan bake