- Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg og bland godt.
- Ha i melet og elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til den er myk og elastisk. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
- Fyllet:
- Lag fyllet mens deigen hever. Stek løk og sopp i smør til løken er blank og soppen er lettstekt.
- Ha i karbonadedeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett finnhakket persille. Smak til med salt og pepper. Avkjøl fyllet.
- Slik lager du piroger:
- Ha deigen ut på melet bakebord. Del deigen i 18 like deler og trill til boller. Kjevle eller trykk til små runde lefser ca ½ cm tykke.
- Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
- Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
- Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.
Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 grader i 5 minutter før servering.
Her er flere oppskrifter på piroger