Det er kombinasjonen av portvin og akevitt som skaper varmen og krydderpreget - en drink trenger altså ikke være varm for å tine opp en desemberkald kropp.
Med kokeboken Asiatisk viser Jan Robin Ektvedt veien for den som vil utvide sitt repertoar. Det sikret den en plass som finalist i Beste norske kokebok.
At Arne Brimi behersker juletradisjonene til fulle og sågar utvider dem, er grunnen til at kokeboka Julehøgtid er blant årets finalister i kåringen Beste norske kokebok 2020.
Fudge kan ikke sammenlignes med andre karamelltyper. Den unike teksturen bidrar til å gi deg lyst på en bit til. Kanskje dette blir årets favoritt blant julegodtene?
Med Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet lager Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan kjærestemat som viser en langt mer leken og usnobbete utgave av kjendiskokken enn før.
Med Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen blant årets finalister til den høythengende æresbevisningen Beste norske kokebok 2020, ligger det an til at også den oppvoksende slekt får lysten på skikkelig retromat,
Hard Seltzer er blitt veldig populært på grunn av lavt kaloriinnhold og lav alkohol. Men du lager den veldig enkelt selv hjemme uten bruk av kunstige søtningsmidler.
Halloween blir ikke det samme i år som i fjor. Men gresskarene står og frister i butikkene, og har du laget gresskarlykt, kan du bruke innmaten til denne retten.
De er saftige og søte og derfor ideelle å bruke i en gulrotkake som denne. Her spares det ikke på noe, men om du ikke vil ha likør i kremen kan du heller servere den ved siden av.