Forvarm stekeovnen til 130 grader og gjør klar et stekebrett med et bakepapir.
- Et godt tips når det gjelder pavlova:
Finn det fatet du skal ha kaken på. Lag deg et mål eller bruk en tallerken i den størrelsen du ønsker å lage pavlovaen og tegn opp en sirkel etter målet på bakepapiret.
- Gni gjerne litt sitronsaft på innsiden av bollen du skal piske marengs i. Dette tilfører litt syre som hjelper til med å stabilisere marengsen, og fjerner også eventuelt gjenværende fett på sidene av bollen.
- Knekk egg og skill eggehviter fra eggeplommer. Det er viktig at det ikke kommer noe av eggeplommene i hvitene. Ha eggehvitene i bollen og bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin. Visp på medium hastighet.
- Når du pisker vil boblene først bli store og blandingen vil fortsatt se ganske våt ut. Når boblene har økt i antall, men blir mindre i størrelse, tilsetter du sukkeret en spiseskje om gangen. Fortsett å vispe på middels hastighet til marengsen er stiv og blank.
- For å sjekke om den er klar: gni litt marengs mellom fingrene. Kjenner du ikke noen sukkerkorn, er den ferdig pisket.
- Tilsett maisstivelse, sitronsaft og vaniljesukker. Pisk et par minutter for å få en jevn og fin marengs.
- Skrap marengsen over i sirkelen din på bakepapiret. Denne pavlovaen skal være ganske høy. Fordel marengsen forsiktig ut i kantene av sirkelen. Tenk at du glatter krem på sidene av en kake; på den måten jobber du opp marengssidene slik at pavlovaen blir høy og glatt. Bruk baksiden av en stekespade eller en bred kniv for å glatte hele utsiden av pavlovaen.
- Sett pavlovaen på nest nederste rille i stekeovnen, og stek i fem minutter før du senker temperaturen til 90 °C. Kaken skal steke i totalt 90 minutter.
- Slå av ovnen og la pavlovaen avkjøle seg fullstendig i ovnen. En langsom avkjøling kan forhindre at pavlovaen sprekker for mye.
Montering:
Fyll på med vaniljekrem, syltetøy, lemon curd, bær og biter av brownie.
Tips:
Kaken er best om den serveres med det samme etter at den er pyntet, ellers blir marengsen seig.
Se alle de andre pavlova-vriene du kan lage
Slik lager du vaniljekrem
Slik lager du lemon curd/sitronkrem
Her finner du oppskrifter på brownie
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev