- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær kveiten i serveringsstykker. Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene. Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.
- Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.
- Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C. Dra skinnet forsiktig av ved servering.
- Hasselbackpoteter:
Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom. Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.
- Smelt smør og pensle potetene. Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter. Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.
- Kaperssmørsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok til det halve. Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.
- Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha kapers i sausen rett før servering.
Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og aspargesbønner.
Se alt det andre du kan lage av kveite
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev