Kakebunn:
Pisk tykk og stiv eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret. Avkjøl litt før det tilsettes eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene i en separat bolle og sikt det inn i røren i porsjoner mens du bretter det forsiktig inn i eggedosisen.
Skrell og riv gulrøttene. Hakk nøttene. Riv appelsinskall fint. Vend dette forsiktig inn i blandingen.
Smør en rund form, 26-28 cm i diameter og dryss litt hvetemel. Dunk den lett over vasken for å få bort overflødig mel. Eller du kan kle den med bakepapir.
Hell røren over oppi formen og stek kaken ved 175 grader midt i ovnen i ca 35 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en tynn trepinne gjennom. Den skal være tørr i enden. Hvis ikke stek i 5 minutter til.
Appelsinostekrem:
Rør kremost og smør luftig. Tilsett eggeplommen og pisk til luftig. Ha så i melis og rør jevnt. Ha i revet appelsinskall og appelsinlikør til slutt.
Se våre andre oppskrifter på gulrotkake
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev