Bunn:
Smelt smøret. Bland knuste kjeks, muscovadorørsukker og det smeltede smøret. Trykk ut kjeksblandingen i en form med avtakbar kant. La stivne i kjøleskap.
Karamell-lag:
Bland den kondenserte melken, smøret og sukkeret i en kasserolle, og varm på svak varme til alt er smeltet. Kok opp og kok deretter til blandingen tykner, ca. 8 minutter. Avkjøl noe før fyllet helles i paiskallet. Settes i kjøleskap til karamellen har stivnet.
Tips:
Om du bruker usøtet Vikingmelk, kan du tilsette mer melis.
Sjokolade-lag:
Bryt i stykker sjokoladen og bland den sammen med fløte, sukker og smør. Varm på svak varme - eller i vannbad - til alt har smeltet sammen til en jevn røre. Avkjøles før blandingen helles over karamell-laget i paiskallet. Settes i kjøleskap.
Pynt eventuelt paien med vispet krem og sjokoladebiter.
Se våre andre oppskrifter på sjokoladepai/terte
Har du lyst til å lage en annen sjokoladekake finner du mange her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev