At Arne Brimi var Norges første deltaker i Bocuse d'Or, er kanskje ikke så mange som husker, men han har satt preg på norsk mattradisjon helt siden midten av 80-tallet. Få har vel bedre kontroll over juletradisjonen og den tilhørende maten enn nettopp Arne Brimi. Men tro ikke at han hviler på laurbærene, for det er rikelig med tips til å utvide og fornye innhold og form på julematen.
Denne hjortesteika viser til fulle at vi har med en stjernekokk å gjøre. Lettforståelig og så enkelt at selv familiens yngste klarer det.
Om det holder til tittelen Beste norske kokebok i 2020, får du vite 26. november.
Kokeboka Julehøgtid. er finalist i Beste Norske Kokebok 2020
Her er juryens begrunnelse:
Julehøgtid. Den beste maten og dei gode tradisjonane. Arne Brimi og Arne Hjeltnes. Kagge forlag
Det oser av god gammeldags julestemning når turkameratene Arne og Arne inviterer til julefest, i bunad, kokkeuniform, nynorsk språkdrakt og gnistrende bilder. Her er tradisjon kombinert med det moderne. Ribbe, pinnekjøtt og krumkaker møter tartar av rein og sjøkreps med hjemmelaget majones.
Mange andre spennende retter med hjort finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her