Banan er en veldig god ingrediens i langpannekake siden den holder kaken saftig lenge. I denne oppskriften er det banan som gir smaken, med nøttene i andre rekke. Om du knuser nøttene og blander dem inn i deigen, gir de mer smak fra seg. Du kan selvsagt bytte dem ut med andre typer, eller utelate dem helt. Om det er barn som skal spise kaken, blir den trolig enda mer populær med glasur.
Ukens kake
Banan- og pekankake

Foto: (Brodogkorn/Kim Holthe)
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2025 - 11:00
Banan- og pekankake

Fremgangsmåte
- Lag en puré av banan og brunt sukker.
- Pisk inn melk, egg og rapsolje.
- Vend inn hvetemel og bakepulver.
- Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir og dryss over pekannøtter.
- Stek langpannekaken midt i ovnen på 130 °C i ca 60 minutter. Avkjøl på rist.
Tips:
Du kan erstatte pekannøttene med andre nøtter som valnøtter, solsikkerkjerner eller pinjekjerner.
Flere oppskrifter på banankake finner du her
Se alt det søte du kan lage med bananer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
NorgeVolum: 0.33 l Pris: 47.80 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå