Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 Mars 2013 - 12:00

    Fruktig drink med whisky

    Whisky er nær sagt alltid et sikkert kort i drinker. Søtlig, fin rundhet og stor smaksrikdom er stikkord for denne ukens drinkvalg.
    01. mars 2013
  • 28 Februar 2013 - 06:00

    Nesten vin jaune, men rimeligere

    Denne vinen er egentlig feilvare, men smaker himmelsk likevel. Og kan måle seg med de fleste vin jaune-er.
    28. februar 2013
  • 27 Februar 2013 - 11:00

    Saklig om sake

    Med et svært begrenset tilbud av sake her til lands, er det ikke rart nordmenn er usikre på denne urtypiske japanske drikken. Her får du vite mer både om tradisjoner og typer. Og forhåpentligvis nok til å gi mersmak.
    27. februar 2013
  • 27 Februar 2013 - 06:00

    Helstøpt beaujolais til godpris

    Fra denne beaujolaiseiendommen har det kommet vin i mer enn 1000 år. Men trolig aldri så god som nå.
    27. februar 2013
  • 22 Februar 2013 - 13:59

    Brennhet grogg med akevitt

    Kjenn hvordan varmen brer seg helt ut i hårrøttene i det du tar en stor slurk av denne herlige drinken.
    22. februar 2013
  • 22 Februar 2013 - 06:00

    Jo eldre jo bedre?

    Armagnac ble til på grunn av møtet mellom tre kulturer; romerne kom med vinen, araberne kunne destillasjonskunsten og kelterne lagret drikkevarer på fat. Dessuten skal armagnac være den eldste typen eau-de-vie i Frankrike. Og den som mest av alle trenger
    22. februar 2013
  • 22 Februar 2013 - 02:08

    Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

    Bli med på en spektakulær og sjelden smaking av Italias mest berømte viner i flere årganger sammen med en av Norges fremste vinpersonligheter.
    22. februar 2013
  • 21 Februar 2013 - 13:53

    Gajas arverekkefølge er sikret

    Gaja er et at vinverdenens sterkeste varemerker. Men der i gården er det ingen interesse for å selge eller ekspandere ytterligere. Patriarken Angelo forbereder at hans tre barn etter hvert skal overta de drøyt 200 hektar fordelt på fire adresser, men ikke
    21. februar 2013
  • 21 Februar 2013 - 10:55

    Vinkurs 15. mars - Unik Barolo- og Barbaresco-smaking med legendariske Gaja

    Bli med på en spektakulær smaking av verdens beste viner sammen med vinverdenens mest toneangivende kvinne, Gaia Gaja.
    21. februar 2013
  • 21 Februar 2013 - 06:00

    God hvitvin til sjømaten og kjelleren

    Denne Loire-vinen utfordrer gode hvite burgundere, men til en helt annen pris.
    21. februar 2013
  • 20 Februar 2013 - 03:00

    Topp rødvin til pasta

    Denne prisgunstige toscanske rødvinen gjør selv de enkleste hverdagsmiddagene til en fest.
    20. februar 2013
  • 16 Februar 2013 - 19:05

    Reserva til kuppris

    Denne riojaen overgår alle i sin prisklasse. I den nye årgangen gjør den det til overmål.
    16. februar 2013
  • 15 Februar 2013 - 06:00

    Mest champagne for pengene

    En av Norges mest solgte champagner er også en av de som byr på mest for pengene. Takket være en kompromissløs produsent og et område som først nå oppnår den anseelse det fortjener.
    15. februar 2013
  • 14 Februar 2013 - 15:11

    Rosa bobler er mangelvare

    Det er et begredelig utvalg av rosa bobler i polets basisutvalg. Kun én passerer testen. Men vanlig champagne gjør også nytten.
    14. februar 2013
  • 12 Februar 2013 - 00:59

    Matkurs 26. februar i Oslo - Fisk- og skalldyrkurs på Kulinarisk Akademi

    Lag de lekreste retter på verdens beste fisk og skalldyr sammen med Norges beste kokker.
    12. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 00:03

    Matkurs 18. mars 2013 - Kjøttskolen på Kulinarisk Akademi

    På dette spennende matkurset lager du de lekreste kjøttretter sammen med Norges beste kokker.
    11. februar 2013
  • 08 Februar 2013 - 03:00

    Bordeaux til torsken

    Er det fordi torsken trenger et monarkisk løft ut av sin enkle uraffinerte og urnorske tilværelse at bordeauxvin er blitt dens faste følge her til lands?
    08. februar 2013
  • 07 Februar 2013 - 11:00

    Rekordstort burgundslipp

    Denne torsdagen lanseres 540 ettertraktete viner fra Burgund på spesialpolet. Nytt denne gang er at 41 av dem har utvidet distribusjon.
    07. februar 2013
  • 07 Februar 2013 - 06:00

    Slik skal barolo smake

    Disse baroloene byr på imponerende valuta for pengene. Men vær tålmodig.
    07. februar 2013
  • 06 Februar 2013 - 06:00

    Nervi: Flott introduksjon til det andre Piemonte

    Nebbiolo må ikke nødvendigvis gi en vin for lang lagring. Det gir denne en god forsmak på.
    06. februar 2013
  • 04 Februar 2013 - 16:28

    Matkurs 14. mai 2013 - Det moderne nordiske kjøkken på Kulinarisk Akademi

    Bli med på et matkurs av de eksepsjonelle og lag de lekreste retter ut av de fabelaktige råvarene vi har her i Norden, sammen med Norges beste kokker.
    04. februar 2013
  • 04 Februar 2013 - 01:00

    Vinkurs 9. februar i Oslo - Châteauneuf-du-Pape-middag og vinsmaking på Onda

    Opplev Châteauneuf-du-Pape på sitt beste med en eksklusiv middag og unik smaking av jordsmonnets påvirkning på viner på topprestauranten Onda.
    04. februar 2013
  • 31 Januar 2013 - 06:00

    Lagringsdyktig alternativ fra Loire

    Selv om rødvinene fra Loire rent druemessig har et visst slektskap med Bordeaux, og lagringspotensialet er på høyde med de mer berømte slektningene, er stilen en annen.
    31. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 06:00

    Ren og rimelig rødvin

    Denne produsenten lager veldig ren og god vin av områdets tradisjonelle druer.
    30. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 13:55

    Biodynamien forsterker terroiret

    Christian Leperchois på Domaine des Carabiniers er en av pionerene innen først økologisk, så biodynamisk druedyrking i Sør-Frankrike. Det har slett ikke vært en vei uten hindringer, men belønningen er viner som uttrykker sitt terroir maksimalt.
    29. januar 2013