Drikke
Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Bli med på en spektakulær og sjelden smaking av Italias mest berømte viner i flere årganger sammen med en av Norges fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
22 Februar 2013 - 02:08

Dette får du smake: 5 eksklusive og sjeldne viner og én grappa fra Tenuta dell'Ornellaia (aldersgrense 20 år)
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Christer Berens, vinkelner kjent fra blant annet P4
Kursets språk: Svensk

Dato og tid: Mandag 4. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 24.02.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

 

Unik smaking av supertoscanere

Italiensk vinmaking gjennomgikk en revolusjon på 1970- og 80-tallet idet de første såkalte supertoscanerene med en annen druesammensetning og lagring ble lansert.

Denne kvelden får du selv oppleve eksepsjonelle viner til flere tusen kroner fra berømte Tenuta dell'Ornellaia.

Vinhuset ble etablert av legendariske Lodovico Antinori i Bolgheri i 1981, og regnes i dag blant verdens beste vinhus.

Supertoscanerne lages ofte i et svært begrenset antall, og er med sin Bordeaux-karakter og enorme lagringskapasitet svært ettertraktede blant vinkjennere og når ofte astronomiske priser.

Det er en av Norges mest kjente vinpersonligheter Christer Berens som tar oss med på en unik smaking av Ornellaias viner.

Her får du lære mer om Toscana, supertoscanere, og ikke minst så får du selv smake fem sjeldne viner, hvorav ikke mindre enn tre årganger av flaggskipet deres, Ornellaia, i både magnum og eldre årgang.

Vi avslutter kvelden sterkt med en smaking av husets grappa.

Foredraget holdes på svensk.

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Ornellaia 2009 (58228) - serveres i Magnum (kr 2 110,- kun Horeca)
 • Ornellaia 2008 Magnum, kr 2 110,- (kun Horeca)
 • Ornellaia 2006, ca kr 1 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Ornellaia Grappa (95684)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her