Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Dei Rosso di Montepulciano 2010 (42641) er så rimelig at den passer utmerket inn i hverdagsbudsjettet. Men den er samtidig så vellaget at den også fungerer godt sammen med søndagssteken. Myk, innsmigrende, parfymert, saftig og med tilstrekkelig sødme til å møte til og med ganske så krydret mat.
Jordsmonnet gir stilen
Dette er «laveste» nivå fra Montepulciano-produsenten Caterina Dei. Til sin rosso bruker hun og vinmaker Niccolo d'Afflitto hovedsakelig sangiovese, men også litt canaiolo nero og merlot. Det leirholdige jordsmonnet med innslag av porøs tuff (vulkansk opprinnelige) gir en myk og parfymert stil på vinen.
Det gjenspeiles også i Dei Vino Nobile di Montepulciano 2011 (57157) som i store grad er sydd over samme lest, men med noe større konsentrasjon og dybde. Den kan du med trgghet ta fram når ekstra gode retter står på menyen. Felles for begge er at de byr på veldig god vin for pengene. Og det er ikke fordi de er laget i store volum. Dei-vingården teller riktignok 55 hektar, men av ukens vin lages det ikke mer enn inntil 90.000 flasker.
Les mer om Vino Nobile di Montepulciano
Miljøbevisst
Dei-familien begynte for øvrig å lage egen vin så sent som i 1985. Før det solgte de druene fra eiendommen sin til andre.