Dato og tid: Fredag 15. mars 2013, kl. 17.00 - 19.30
Pris: kroner 595,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo
Avbestillingsfrist: 03.03.13 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Smak berømte og eksklusive viner fra Gaja
Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
Det er her, i den lille landsbyen Barbaresco, at et av verdens mest sagnomsuste vinhus og dets berømte vinmaker, Angelo Gaja, holder til.
Denne kvelden får du møte en av de mest betydningsfulle og berømte kvinner innen vinens verden, i det vi får besøk av fjerde generasjon Gaja, selveste Gaia Gaja.
Hun vil selv gi deg en grundig innføring i hvordan huset har oppnådd sitt mytiske renommée, gjennom en god introduksjon til deres filosofi, Piemontes og Toscanas egenart, og ikke minst gjennom en smaking av enestående viner.
I løpet av kvelden får du blant annet smake to årganger av deres berømte Barbaresco, Barolo, samt viner fra familiens satsing i Toscana.
Foredraget holdes på englesk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Gaja">Les mer om Gaja her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på i dag!
Disse vinene får du smake denne kvelden: • Gaja Ca'Marcanda Promis 2010 (43900) - i 2010-årgang • Gaja Sito Moresco 2012 (43899) - i 2011-årgang • Pieve di Santa Restituta Gaja Brunello di Montalcino Sugarille 2007, kr 752,- (spesialbestilling) • Gaja Barbaresco DOCG 2007, ca pris kr 999,90 (spesialbestilling) • Gaja Barbaresco DOCG 2006, ca pris kr 1 200,- (spesialbestilling) • Gaja Barolo Sperss DOCG 2005, ca pris kr 1 299,90 (spesialbestilling) Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene |
En levende legende
Vinhuset Gaja har sine røtter tilbake til 1859 da familien åpnet en restaurant i den lille byen Barbaresco i Piemonte. Her serverte de viner fra sine egne vinmarker, og var blant de aller første som tappet Barbarescoer på flaske.
Angelo Gaja begynte i familiebedriften i 1961, og overtok driften i 1969. Hans fokus på mindre avlinger, bruk av små eiketønner, temperaturkontrollert gjæring og konstante fokus på kvalitet og egenart, har gitt huset og han selv en mytisk status.
Angelo Gaja har blitt en legende i Piemonte og i vinverden forøvrig, og for veldig mange har han blitt selve symbolet på italiensk vinmakerkunst.
Hans Barbaresco Sori Tildin 1990 var også den første vinen i verden som oppnådde de astronomiske 100 poeng i The Wine Spectator.
Meld deg på ovenfor
Ikke bare Barbaresco
Selv om familiens rennomée var sikret gjennom virket i Barbaresco, tok Angelo Gaja med deg sin ekspertise og sine visjoner videre til nye vinområder.
I 1988 kjøpte han vinmarker i Barolo, mens to vnmarker i Toscana ble innlemmet i 1994 og 1996. På kort tid hadde vinene fra disse områdene fått høy anerkjennelse internasjonalt.
I dag er det fjerde generasjon av familien Gaja, Angelos datter Gaia Gaja, som sammen med sin far fører det legendariske huset videre.
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
• Les hele historien om Angelo og Gaia Gaja her