Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Januar 2002 - 15:50

    Lær om den nye kjøkkensjargongen

    Det norske kjøkken invaderes av ingredienser fra alle verdens hjørner. Tortillas har du kanskje begreper om hva er. Poppadum, dark soy eller harissasaus er trolig vanskeligere. Ta Apéritifs kjappe verdensturné i nye ord og uttrykk.
    08. januar 2002
  • 08 Januar 2002 - 10:11

    Ostemekka

    Pascale Baudonnel i Norsk Gardsost har vore på Slow Foods ostemesse Cheese 2001 i Bra, Piemonte, Nord Italia. Her er hennar reisebrev.
    08. januar 2002
  • 08 Januar 2002 - 01:00

    Mondavi hiver ut ståltankene

    Da Robert Mondavi på midten av sekstitallet besluttet å fermentere vinene sine i ståltanker i stedet for tre mente alle at det var sprøtt. Modavi-folket fortalte om alt teknologien kunne løse og etter hvert ble de fleste frelst. Nå ruller det samme folket
    08. januar 2002
  • 07 Januar 2002 - 14:32

    Folkelige Nicolas

    Champagnehuset Nicolas Feuillatte kan ikke skryte av en lang og nobel historie som mange andre av områdets hus. Men det er jo ikke alltid historie som er suksessfaktoren.
    07. januar 2002
  • 05 Januar 2002 - 01:00

    Gratis stillingsannonser

    Er du på jakt etter en servitør, kokk eller for den saks skyld hovmester, kan du annonsere gratis på Apéritifs Horecanett. Er du ledig på markedet, kan du tilby din assistanse. Det koster ingen ting.
    05. januar 2002
  • 05 Januar 2002 - 01:00

    Årets Kokk 2002

    Når seks av landets dyktigste kokker møtes i Stavanger 18. januar for å kappes om tittelen Årets Kokk 2002, blir det bokstavelig talt knivskarp konkurranse.
    05. januar 2002
  • 04 Januar 2002 - 12:04

    Lett og frodig

    Et lite stykke ut i det nye året sliter vi fremdeles med julematens spor både her og der på kroppen. Derfor foreslår vi lettere lettlaget mat og ditto godt i glasset.
    04. januar 2002
  • 04 Januar 2002 - 01:01

    Feinschmeckere på høstjakt

    Rett fra skauen på Oslo Vest har Lars Erik Underthun og Ole Kirkemo kommet med en kokebok uten vilt(re) påfunn av noe slag. Den er så normal at staute jegere uten alt i moderne kjøkkendingser, og kremsans for kamikaze-gastronomi vil føle seg hjemme i mors
    04. januar 2002
  • 04 Januar 2002 - 00:38

    Mat av beste merke

    Den britiske forfatteren Joseph Conrad hevdet for nærmere 100 år siden at kokebøker er de eneste bøkene det er moralsk forsvarlig å skrive siden de utdanner folk i kunsten å lage god, økonomisk og næringsrik mat. Andreas Viestad kjenner seg ikke igjen i b
    04. januar 2002
  • 03 Januar 2002 - 01:00

    Gallo tester skrukork på musserende vin

    Den amerikanske vinprodusenten Gallo testmarkedsfører nå en ny type skrukork på sin mestselgende musserende vin Andre Brut and Extra Dry.
    03. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 09:00

    Godt nytt år

    Lette men likevel velkomponerte rødviner som matcher årets første ukes gode forsetter. Ukens to viner er begge behagelig priset og perfekt til lettere mat som kylling og fisk. Eller til et lite restebord med julens godsaker.
    02. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 09:00

    Rester igjen etter julematen?

    Jula er endelig tilbakelagt med mange gode middager gjennomført. Ofte blir der rester igjen, og da kan det være både praktisk og hyggelig å invitere på det som er igjen av mat i en ny og kanskje spennende drakt.
    02. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 01:00

    Rødvin og kreft

    Nye forskningsresultater presentert på en konferanse arrangert av California Institute of Food and Agricultural kan kaste nytt lys over fordelene forbundet med moderat forbruk av rødvin. Det er antioxidanter det er snakk om igjen.
    02. januar 2002
  • 30 Desember 2001 - 20:28

    Pangstart for nyttårsfesten

    Hva skal du servere gjestene når de strømmer inn døra? En velkomstdrink eller kanskje noe mye enklere; en bowle som du gjør klar på forhånd og som de nyankomne selv forsyner seg av. Blir det bare deg og et par venner, har også vi supre oppskrifter på noe
    30. desember 2001
  • 28 Desember 2001 - 01:00

    Topp 100 fra Wine Spectator

    Amerikanske Wine Spectator er på banen igjen med sin årlige Top 100 vinliste. Øverst troner Tenuta Dell'Ornellaia 1998 fra Bolgheri i Italien. Dermed er det andre året en italiensk vin går til topps
    28. desember 2001
  • 27 Desember 2001 - 08:31

    Billige eller dyre bobler?

    Det beste innen bobler som er den foretrukne salutten til det nye året, heter uomtvistelig champagne. Men ikke alltid tillater budsjettet oppimot tre hundrelapper for en flaske. Vi gir deg imidlertid forslag tilpasset din økonomi enten den er anstrengt el
    27. desember 2001
  • 26 Desember 2001 - 11:30

    Nyttårsmenyer i fleng

    Har du invitert gjester, men ennå ikke klart for deg hva du skal servere nyttårsaften? Fortvil ikke; vi har tatt vare på fire flotte nyttårsmenyer fra tidligere nyttårsfeiringer som godt kan nytes på ny eller som premiere.
    26. desember 2001
  • 24 Desember 2001 - 09:50

    Apéritifs store julemeny 2001

    Apéritifs julemeny inneholder det meste av det du behøver for å gjøre julen vellykket når det gjelder mat og drikke. Vi forsyner deg også med noen ideer til gaver og da selvfølgelig av det slaget som øker muligheten til å nyte. Den største julemenyen på n
    24. desember 2001
  • 21 Desember 2001 - 12:10

    Kveldens nest største høydepunkt

    Pakkene er viktigst, bare innrøm det. Men etter det kommer desserten nest øverst på lykkelisten julaften. Her får du en dessert som hele familien vil sette pris på og slåss om. Gode søte viner til får du også.
    21. desember 2001
  • 20 Desember 2001 - 13:11

    Bøker i siste liten

    Firkantete pakker under treet er alltid en trygg løsning. Og er mottakeren matglad, er det enda enklere, for utvalget av matrelaterte bøker øker kraftig fra år til år. Som du sikkert allerede vet, også ut fra egen situasjon, er vi nordmenn storforbrukere
    20. desember 2001
  • 20 Desember 2001 - 09:00

    Stor test av champagne uten årgang

    En tørr champagne av typen non vintage, altså uten årgang, møter knapt konkurranse om tittelen den perfekte aperitiff. Men mange champagner i denne kategorien er også flotte til mat. Årets test av i alt 43 representanter for denne kategorien avslører ikke
    20. desember 2001
  • 20 Desember 2001 - 01:00

    Administrerende direktør i Ringnes Jan Bodd tar over

    - Bryggeri- og mineralvannnæringen står overfor en rekke utfordringer i årene fremover. Disse utfordringene dreier seg om alt fra norsk avgiftspolitikk til rusforebyggende tiltak. Dette er temaer som Bryggeri- og mineralvannforeningen allerede arbeider me
    20. desember 2001
  • 20 Desember 2001 - 01:00

    Jubelbrus

    En tørr champagne av typen non vintage, altså uten årgang, møter knapt konkurranse om tittelen den perfekte aperitiff. Men mange champagner i denne kategorien er også flotte til mat. Årets test av i alt 43 representanter for denne kategorien avslører ikke
    20. desember 2001
  • 19 Desember 2001 - 12:30

    200 år gamle dråper

    Ettersom fatlagret alkohol ekstraherer stoffer fra eikefatet, har cognac som har ligget noen tiår på fat en tendens til å smake av gammelt treverk. Kanskje ikke så rart når lagringstiden går mot 50 eller 60 år. Forbløffelsen var derfor stor da eksklusive
    19. desember 2001
  • 19 Desember 2001 - 01:00

    Slankevin vin i hyllene i London

    Swaying Willow er verdens første slankevin med bare en tredjedel av kaloriene i forhold til en vanlig chardonnay. Vinen er allerede en suksess i London.
    19. desember 2001