Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 Januar 2002 - 08:30

    test

    Denne uken er det ikke vin men cognac vi konsentrerer oss om. Og ikke mindre enn en potensiell bestselger som byr på svært høy kvalitet til svært gunstig pris. Det er heretter ingen grunn til å kjøpe cognac verken på systemet eller på tax free.
    23. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 01:00

    Vanskelig å få en drink under olympiaden?

    Restauranter i Salt Lake City er irriterte over alle ryktene som går om hvor vanskelig det er å få kjøpt alkoholholdige drikker i byen. Enklere enn i Storbritannia hevder de selv.
    23. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 01:00

    En ny bestselger?

    Denne uken er det ikke vin men cognac vi konsentrerer oss om. Og ikke mindre enn en potensiell bestselger som byr på svært høy kvalitet til svært gunstig pris. Det er heretter ingen grunn til å kjøpe cognac verken på systemet eller på tax free!
    23. januar 2002
  • 22 Januar 2002 - 14:09

    Polets 50 mest solgte

    Nordmenn drikker rødvin som aldri før. Tall fra Vinmonopolet viser at blant de 50 mest solgte vinene er hele 37 røde. Først på 10. plass finner vi en hvitvin. Sjekk om din favoritt er blant de 50?
    22. januar 2002
  • 22 Januar 2002 - 01:00

    Månedens leverandør - januar 2002

    Haugen-Gruppen er ikke bare kjent for sine mange og velkjente varemerker innen mat, men også for sin sterke vinportefølje der blant andre australske Lindemans tar godt for seg av vinsalget i Norge.
    22. januar 2002
  • 21 Januar 2002 - 23:43

    Vi elsker rødvin

    Nordmenn drikker rødvin som aldri før. Tall fra Vinmonopolet viser at blant de 50 mest solgte vinene er hele 37 røde. Først på 10.plass finner vi den første hvite. Sjekk om din favoritt er blant de 50?
    21. januar 2002
  • 21 Januar 2002 - 08:30

    Vin, mat og kulturreise til Toscana

    Bli med Apéritif på en ukes opplevelsesfylt og skreddersydd tur for den vin-, mat- og kulturinteresserte. Reisemålet er den deilige Toscana-kysten hvor du får smake viner i verdenstoppen samt nyte regionens gode og mye omtalte kjøkken.
    21. januar 2002
  • 20 Januar 2002 - 01:00

    Swingflasken skal innta barene

    Ikke alle designprosesser begynner som for Ringnes nye Swingflaske. Du trenger en markedsdirektør med hode fullt av ideer, en logo å leke seg med og litt kreativitet. Ja, også må du ha et bryggeri i ryggen da, for å gjøre det hele mulig. Ringnes har skapt
    20. januar 2002
  • 20 Januar 2002 - 01:00

    Arcus lanserer Frithjof på boks

    Frithjof Nicolaysen kjent som landets fremste autoritet på vinproduksjon og vinkjemi og som kvalitetssjef i Arcus Produkter, lanserer nå sin egen kolleksjon, i første rekke i form av en syrahvin i boks med opphav i Languedoc-Roussillon.
    20. januar 2002
  • 20 Januar 2002 - 01:00

    Tåregass mot franske vinprodusenter

    En demonstrasjon mot den franske regjeringen endte med vold og tårgass. Over 1000 politimenn forsøke å stoppe flere hundre vinbønder som ville storme en politistasjonen.
    20. januar 2002
  • 19 Januar 2002 - 22:15

    Dacapo for Dan

    Dan Lystad tok nok en seier i vinkelner-NM 2002. Men han hadde sterke utfordrere i finalen fra Trude Rinaldo og Hege Hansen som kom på henholdsvis andre og tredje plass.
    19. januar 2002
  • 19 Januar 2002 - 12:59

    Charles er konge

    Charles Tjessem fra Gastronomisk Institutt er Årets Kokk 2002 samt Norges representant i neste års kokke-OL Bocuse d'Or. Han fikk både jury og publikum til å gispe ikke bare over kreativiteten i sin tre retters meny men særlig fordi han hadde lagt inn tra
    19. januar 2002
  • 18 Januar 2002 - 09:00

    Høyt hevet

    Høyere enn alle fugler på denne jorden står fasanen, men bare noen få dødelige formår å servere den på riktig måte, skrev i sin tid den franske matfilosofen Brillat-Savarin. Følger du kjøkkensjef Morten Hallan på Hotel Continentals 2 Etage sine råd, er du
    18. januar 2002
  • 16 Januar 2002 - 08:48

    Varmblodig italiener

    Ukens vin kan hjelpe å få opp så vel varmen som stemningen, lett å like som den er. Enten du velger å krype opp i sofakroken med et glass eller nyte den til god mat sammen med gode venner.
    16. januar 2002
  • 16 Januar 2002 - 01:00

    Absolut størst

    Det totale vodkasalget på Vinmonopolet synker. Likevel opprettholder Absolut salgstallene, og økte markedsandelen til 17,4 prosent i 2001. Totalt solgte Absolut nesten 29.000 liter mer enn hovedkonkurrenten Smirnoff. Dette gjør Absolut til det største vod
    16. januar 2002
  • 13 Januar 2002 - 01:00

    Arktisk suksess i Oslo

    Nord-norsk mat og nordnorske kokker sto for rammen da landets største markedsføringskonkurranse innen reiselivsnæringen ble arrangert i Oslo onsdag 11. januar. Arrangementet omtales som årets begivenhet innen reiselivsnæringen og over 800 deltakere var sa
    13. januar 2002
  • 11 Januar 2002 - 01:01

    Nyhetene på polet januar 2002

    Januarnyhetene fra Vinmonopolet domineres av gode franske viner. Særlig i de høye prisklasser. Et par gode budsjettviner kommer likevel også fra den kanten. Men billigere og bedre enn italienske Rocca Sangiovese Rubicone 2000 til kroner 58 er det vanskeli
    11. januar 2002
  • 10 Januar 2002 - 14:58

    Velkommen til NM for Vinkelnere 2002

    Den Norske Vinkelnerforening arrangerer for tredje året på rad Norgesmesterskapet for vinkelnere i Stavanger. Arrangementet er et ledd i Buffet - 02, en næringskonferanse med bransjeutstilling, Norgescupfinaler for kokk- og servitørlærlinger, uttakning ti
    10. januar 2002
  • 10 Januar 2002 - 01:00

    Robot-tunge kan danke ut profesjonelle smakere

    Selv om det for helt spesielle produkter fortsatt vil være behov for det menneskelige organ kan en nyutviklet robot-tunge erstatte mange profesjonelle smakere.
    10. januar 2002
  • 10 Januar 2002 - 01:00

    Nyheter på polet januar 2002

    Januarnyhetene fra Vinmonopolet domineres av gode franske viner. Særlig i de høye prisklasser. Et par gode budsjettviner kommer likevel også fra den kanten. Men billigere og bedre enn italienske Rocca Sangiovese Rubicone 2000 til kroner 58 er det vanskeli
    10. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 15:27

    Cognac i glass og gryte

    Vi prøver oss igjen med dette spennende møtet hvor cognac spiller en sentral rolle i så vel glass som gryte. Slow Food-medlem og en av Norges fremste eksperter på cognac; Jon Bertelsen deler sine kunnskaper med deg på restaurant Klosteret mandag den 
    09. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 09:00

    Et statsoverhode verdig

    En av Italias største viner er en av mange karakteristika som passer til ukens vin. Men selvsagt er den ikke gratis. Så skulle du ha budsjettrom for en godbit i januar, er den imidlertid absolutt verd sin pris. En flott vin til vilt eller annet rødt kjøtt
    09. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 01:00

    Første norske kremlikør på Vinmonopolet

    For første gang har et norsk firma utviklet en egen kremfløte-likør. Fra 12. januar 2002 kan du kjøpe Gavin's jordbær kremlikør på Vinmonopolet. Riktignok uten norske jordbær og uten norsk krem eller potetsprit. - Utrolig spennende, sier likevel Gavin-dir
    09. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 01:00

    Knut Aanonsen blir daglig leder i Gaia Wine & Spirits

    Aanonsen som har lang fartstid fra restaurantbransjen både som kokk, vinkelner og restaurantsjef, nå sist fra Hvalstrand Bad i Asker, skifter beite og overtar roret i det relativt nystartete importfirmaet Gaia Wine & Spirits.
    09. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 01:00

    Øl og fotball forenes

    Den engelske fotballklubben Manchester United har for sesongen 2002/2003 tegnet sponsoravtale med ølprodusenten Budweiser.
    09. januar 2002