Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 September 2003 - 01:01

    Spansk med fransk touch

    På grensen mellom Frankrike og Spania ligger et vinområde som er lite kjent men som lager gode nok viner til å få innpass på verdens beste restaurant. Best av alt er at de er tilgjengelige i Norge til en overkommelig pris.
    24. september 2003
  • 24 September 2003 - 01:00

    Allied Domecq byr 100 millioner dollar for Peter Lehmann

    Det britiske vin- og brennevinselskapet Allied Domecq annonserte tidligere denne uken at de ønsker å kjøpe den australske vinprodusenten Perter Lehmann for drøyt $100 millioner.
    24. september 2003
  • 23 September 2003 - 12:44

    De store porsjoners rike

    Det portugisiske kjøkken er ikke for pyser. Romslige porsjoner, ofte det dobbelte av hva vi er vant til, mektig og smaksrikt. Her får du også med deg et par oppskrifter fra portugisiske kjøkkensjefer.
    23. september 2003
  • 22 September 2003 - 01:00

    Fransk eksport til USA på lavgir

    Eksporten av vin til USA er det siste halve året blitt kraftig redusert. Årsakene er mange, men det er først og fremst euroen som får skylda for den reduksjonen produsentene fra Burgund nå opplever.
    22. september 2003
  • 19 September 2003 - 12:05

    Test av røde viner fra Ribera del Duero

    De 31 røde vinene fra Ribera del Duero som Apéritifs panel har blindsmakt er av stort sett svært overbevisende god kvalitet. Kun få viner skuffer. Selv om antall meget gode og gode kjøp ikke er veldig stort, er det likevel enkelte viner som utmerker seg s
    19. september 2003
  • 19 September 2003 - 01:00

    Booze-in-Box

    Om vi til tider føler fortvilelse over tendensen til at det hjemmelige markedet oversvømmes av billig boksvin, er det sikkert en trøst, om enn liten, å finne i den utvikling vårt naboland Danmark nå opplever.
    19. september 2003
  • 18 September 2003 - 08:01

    Sherryvirvar?

    Alle de ulike betegnelsene for sherry gjør at du skal ha tunga rett i munnen ikke bare når du smaker men særlig når du skal kjøpe inn. Her er en liten guide til den rikholdige sherrymenyen.
    18. september 2003
  • 17 September 2003 - 10:32

    En prinsesse verdig

    Det vakre og varme høstværet forlenger hvitvinssesongen, selv om vi kanskje ønsker oss en vin med større fylde enn det vi velger mens sola står midt på himmelen. Ukens vin er perfekt for høstlige menyer enten de henter sine ingredienser fra hav eller land
    17. september 2003
  • 17 September 2003 - 01:00

    Merkelig vinhøst i California

    Vinhøsten er i gang i California. Det er ennå for tidlig å uttale seg om kvaliteten, men én ting er sikkert; denne årgangen vil garantert lenge bli husket av vinprodusentene.
    17. september 2003
  • 16 September 2003 - 01:00

    Riedel introduserer blind-blindsmakingsglass

    Den velkjente østerrikske glassprodusenten Riedel lanserer nå et spesialglass for det man kan kalle dobbel blindsmaking. Glasset er helt sort og skjuler derved effektivt en vins visuelle egenskaper, slik som fargetoner, tetthet og briljans.
    16. september 2003
  • 13 September 2003 - 01:00

    Farsert gåsebryst

    Gåsebryst er helgens store høydepunkt. Og hva passer vel bedre enn en deilig rød burgunder som faktisk er svært så rimelig priset? Det behøver nemlig ikke koste all verden å nyte livets goder - både på tallerken og i glasset.
    13. september 2003
  • 12 September 2003 - 14:36

    Champagneglassets brystmål søkes

    Hva med å servere champagne fra glass formet av dine egne bryster? Ikke umulig, skal vi tro en italiensk vinprodusent som nemlig er i gang med en konkurranse der innehaveren av "idealbrystet" vil få sine ergonomiske attributter foreviget i en støpeform fo
    12. september 2003
  • 12 September 2003 - 14:13

    Farvel til den første mathøvding

    Når Hroar Dege nå har forlatt oss, fortjener han en stor takk fra hele det matinteresserte Norge. For gjennom mer enn førti år å ha slåss for den gode smak - og det helt til siste stund. Deges innsikt i og formidling vår kulinariske historie, blant annet
    12. september 2003
  • 12 September 2003 - 10:52

    Fondberg AS

    12. september 2003
  • 12 September 2003 - 01:00

    Parker klar med sine første kritkker av Bordeaux 2002

    Parker er altså nå ferdig med sine vurderinger av 2002-årgangen. Dette er også første gang han ikke tok den sedvanlige vår-turen over til Bordeaux for å smake vinene. Han ankom imidlertid Bordeaux sist lørdag, seks måneder etter at vinene ble lagt ut for
    12. september 2003
  • 12 September 2003 - 01:00

    Franske myndigheters varsel om 300 prosent skatteøkning på rødvin er skrinlagt

    Som et forsøk i å senke Frankrikes helserisiko varslet landets statsminister, Jean-Pierre Raffarin, tidligere denne uken at de ønsket å heve skatten på rødvin. Forslaget er nå skrinlagt.
    12. september 2003
  • 11 September 2003 - 08:57

    Høstens guleste

    Ingenting er som å gnage nykokte norske maiskolber med godt smør, men det finnes også alternative avnytelser av delikatesse. Som maislapper, og med litt kreolsk krydret tilbehør blir det fest midt i uka, som også ungene kommer til å sette pris på.
    11. september 2003
  • 11 September 2003 - 01:00

    Sotheby's og Berry Bros & Rudd skal samarbeide i USA

    To av Englands største vinhandlere; Sotheby's (auksjonshus) og Berry Bros & Rudd (detaljist), slår seg nå sammen om det amerikanske markedet.
    11. september 2003
  • 10 September 2003 - 11:02

    Prisgunstig fra Nord-Spania

    Hvis du ikke har hørt om vinområdet Cariñena, har du noe til gode - i hvert fall hvis du er på jakt etter gode rødvinskjøp. For her kommer flere attraktive kandidater til høstkosen.
    10. september 2003
  • 09 September 2003 - 01:00

    Mexi-koteletter

    Grillsesongen er vel stort sett over for i år. Koteletter kan vi likevel med godt resultat tilberede på stekeplata året rundt. Dagens oppskrift er ganske kraftig, så derfor anbefaler vi et godt øl som drikkefølge. Og det er på polet du må dersom du ønsker
    09. september 2003
  • 08 September 2003 - 11:15

    Baronen av Barossa

    Peter Lehmann har fått dette klengenavnet og er en levende legende. Det skyldes dyktighet og pågangsmot, og ikke minst en dyp solidaritet med vinbøndene i dalen han vokste opp.
    08. september 2003
  • 07 September 2003 - 01:00

    Uer med risnudler

    Uer og wok er en sjelden kombinasjon. Men at det kan smake godt er hevet over enhver tvil. Kanskje dette også er en fin rett å servere til de som ikke ønsker rå fisk når man inviterer til et sushimåltid. Og du bare må sikre deg en flaske av den deilige it
    07. september 2003
  • 04 September 2003 - 13:09

    Krydret ventetid

    Mens vi venter på årets ferske lammekjøtt, må vi nøye oss med det nestbeste, nemlig lammepølser, og det i en riktig så varmt krydret versjon. Ingen dårlig erstatning, spesielt ikke når du kan kose deg med en god rødvin til.
    04. september 2003
  • 03 September 2003 - 16:56

    Nyhetene på polet september 2003

    Septembernyhetene fra Vinmonopolet er tallrike, også når det gjelder gode kjøp. Og mange er tilpasset høstlige menyer. Men du må være forberedt på å åpne pengepungen. Selv om det finnes trøst for den som har budsjettbegrensninger.
    03. september 2003
  • 03 September 2003 - 09:06

    Tidlig høst fra down under

    Ukens vin har det du ønsker deg på denne tiden av året, frisk nok til at den kan nytes på lune høstdager og varm nok til dagene hvor temperaturen blir faretruende lav. Dessuten er prisen på riktig side av hundrelappen.
    03. september 2003