Hroar Dege har gjennom en mannsalder markert seg som en foregangsmann innen fagfeltet. Han ble inspirert av det kontinentale kjøkkens enkelhet og raffinement. Med dette som bakgrunn ivaretok og utviklet han særnorske mat- og kjøkkentradisjoner. Han engasjerte seg i norsk samfunnsdebatt og brakte "mat" som tema inn i avisspaltene, i tidsskrifter, radio og TV, en debatt som ble fulgt opp med opplysningsarbeid og utdanningstiltak med utvikling av nettverk i Norge og til fagmiljøer på kontinentet.
Farvel til den første mathøvding
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Det beste Jura-kjøpet av alle
Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.
Les hele sakenDet beste Jura-kjøpet av alle
Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Slik velger du vin til sushi
Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Les hele saken