Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 August 2004 - 01:00

    Innhøstingen i gang i Frankrike

    Den franske vinhøsten ble påbegynt tidlig denne uken. Côtes de Provence-regionen i Sør-Frankrike var først ut med plukkingen.
    27. august 2004
  • 27 August 2004 - 01:00

    Fransk vineksport fortsetter å dale

    Franske viner gjør det fortsatt dårlig i eksportmarkedet, skal vi tro ferskt tallmateriale fra denne uken.
    27. august 2004
  • 27 August 2004 - 01:00

    Labouré-Roi bedre enn noen gang

    Burgund er et tradisjonsrikt område, der det er svært uvanlig at utenforstående etablerer seg som produsent. Derfor gjorde brødrene Armand og Louis Cottin det de anså som det nest beste; de bygde opp et eksisterende navn.
    27. august 2004
  • 27 August 2004 - 01:00

    Tempura på bayermarinert scampi med hvitløk og ingefær

    Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har æren for denne fredagens rett. Selvsagt med tilhørende drikkeforslag. Og her må det bli øl, men glem for all del den til tider kjedelige pilsneren!
    27. august 2004
  • 26 August 2004 - 16:20

    Kveite Bananas

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    26. august 2004
  • 26 August 2004 - 01:00

    Nordlending til topps i kjøtt-NM

    Svein Arve Leitvoll fra Sømne brukte bare 27 minutter på å skjære en kvart okse i perfekte stykningsdeler. Dermed er han ny norgesmester i kjøttskjæring.
    26. august 2004
  • 26 August 2004 - 01:00

    Meksikansk BBQ-marinert kalkunfilet med mangosalsa og pitapizza

    I dag blir det sterkere saker i Dagens rett. Marinade kan tilføre et ellers smaksfattig kjøttstykke et smaksbilde uten grenser. Du kan benytte egen marinade, men det passer jo ikke alltid - verken å lage marinaden eller utføre marineringen. Da er det kjek
    26. august 2004
  • 25 August 2004 - 16:12

    Kveite i høstfarger

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    25. august 2004
  • 25 August 2004 - 01:01

    Lekkert til krabbe

    Denne uken nyter vi to lekkerbiskener som utfyller hverandre perfekt, krabbe og hvitvin. Siden krabbe er en så prisgunstig delikatesse, har du kanskje råd til å bruke litt ekstra på vinen. Vi foreslår ikke mindre enn tre supre krabbeviner mellom 125 og 14
    25. august 2004
  • 24 August 2004 - 16:00

    Kveitami

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    24. august 2004
  • 24 August 2004 - 01:00

    Montana Wines skifter navn

    New Zealands største vinprodusent, Montana Wines, skifter navn. Heretter vil produsenten benytte navnet Allied Domecq Wines NZ Limited. Dette for å reflektere det europeiske eierskapet til New Zealands mest betydningsfulle vinprodusent.
    24. august 2004
  • 23 August 2004 - 17:47

    Kveite på middelhavsvis

    Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse går sin gang. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett basert på kveite. Dagens utgave virker særdeles spennende. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    23. august 2004
  • 21 August 2004 - 01:00

    Røykt laks på blinis

    Denne lørdagen tar vi på oss spanderbuksene. Både mat og drikke er i en prisklasse som de aller fleste bør kunne seg, men sommerferien er jo nettopp over, og med den kanskje det meste av oppsparte midler. Derfor har vi tatt med alternativer for en litt me
    21. august 2004
  • 20 August 2004 - 16:17

    Frelst kveite à la Rosa

    Nok en oppskrift fra Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Dagens utgave synes rimelig avansert. Det er den selvsagt også, men vi tør garantere et herremåltid av dimensjoner. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur
    20. august 2004
  • 20 August 2004 - 08:48

    Mai Tai en drink og en komposisjon

    Denne Ukens drink stammer fra årene omkring 2. verdenskrig. Drinker har ofte en helt spesiell historie knyttet til seg, og således er denne friske drinken intet unntak. Historien forteller oss nemlig at Victor "Trader Vic" Bergeron komponerte Mai Tai i 19
    20. august 2004
  • 20 August 2004 - 01:00

    Kjøkkensjefer uten grenser

    Nordisk Kjøkkensjef Federation (NKF), bestående av de nordiske landene Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, er invitert av den Estlandske kjøkkensjef foreningen til å delta i et utvidet nordisk samarbeid (Chefs Without Borders).
    20. august 2004
  • 20 August 2004 - 01:00

    Vinn en reise til Frankrike

    Maxxium kårer den beste drinken med Cointreau. Bli med i konkurransen og vinn en reise til Cointreau i Angers (Frankrike)!
    20. august 2004
  • 20 August 2004 - 01:00

    Lammekoteletter med pizzaiola

    Det er fredag, og første uke med skole er over. Vi satser på skikkelig høstmat, og da er lam noe som kommer oss raskt i hu. En relativt rask middag å tilberede, men smaken er rik og fyldig. Samme karakteristikk finner du også naturlig for dagens vinforsla
    20. august 2004
  • 19 August 2004 - 16:18

    Ovnsstekt kveite med pesto

    I dag er det ovnsbakt kveite som gjelder. Oppskriften kommer fra Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    19. august 2004
  • 19 August 2004 - 01:00

    Jakten på Norges nye stjernekokk

    Nå starter jakten på Norges nye stjernekokk. I samarbeid med mesterkokk Eyvind Hellstrøm arrangerer Arcus, Norges største leverandør av vin og brennevin, en storstilt konkurranse for å kåre Norges nye stjernekokk blant unge ukjente kokketalenter.
    19. august 2004
  • 19 August 2004 - 01:00

    Kongesalat

    Bakgrunnen for navnet til dagens middagsforslag vites ikke. Kanskje en salat verdig en konge, eller bare en usedvanlig velsmakende grønnsaksrett? Uansett blir den sikkert satt pris på av både deg og meg, spesielt sammen med den tyske hvitvinen vi anbefale
    19. august 2004
  • 18 August 2004 - 15:28

    Spicy kveitegryte

    I dag får du en spicy kveiteoppskrift fra Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    18. august 2004
  • 18 August 2004 - 08:00

    Sensommersødme til godpris

    August er nærmere høysommer enn sensommer rent klimatisk. Derfor nyter vi denne uken hvitvin som tåler en støyt i den forstand at den fungerer like godt på egne som på røde viners enemerker og som til tross for sin status dessuten er usedvanlig behagelig
    18. august 2004
  • 18 August 2004 - 01:00

    Kamskjellgratinert makrell

    Makrell er noe vi gjerne nyter nå i sommertiden, og ikke minst mens den ennå er å finne rimelig priset i fiskedisken. Alternativt kan du dra med deg stang og snelle til en egnet fiskeplass. Da får du også en opplevelse av de krefter som makrellen innehar.
    18. august 2004
  • 17 August 2004 - 15:14

    Skinnstekt kveite

    Stadig nye og spennende kveiteoppskrifter finner veien til Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    17. august 2004