15 Desember 2004 - 11:02
Nyhet - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
15. desember 2004
-
15 Desember 2004 - 01:01
Rimelig bordeaux til jul
Ukens vin gir deg utrolig mye ekte smak av Bordeaux for pengene. En ultratradisjonell vin som skapt for årstiden - og for kjelleren. Samt kanskje til glede for en vinelsker nå i disse juletider.15. desember 2004 -
14 Desember 2004 - 15:28
Skogs-kongens drøm
I dagens innsendte oppskrift beveger vi oss bort fra ribbe og pinnekjøtt. Det er nemlig elgkjøtt som Janne Gravir har i tankene når spennende julemat skal serveres. Som prikken over i'en kommer waldorfsalaten. Dette må jo bli godt!14. desember 2004 -
14 Desember 2004 - 01:00
Julesylte
Minst én gang i julen bør du unne deg julesylte. Men, det finnes mange varierte serveringsmuligheter av denne klassiske julematen. Ikke nødvendigvis lompe med sennep, men som her hvor vi dekker tallerkenen med en fargerik palett av grønnsaker.14. desember 2004 -
13 Desember 2004 - 15:28
Ribbe med kinesisk touch
Dagens utvalgte konkurranseoppskrift er basert på ribbe. Imidlertid har Paul Goring fulgt "pålegget" og derved gitt ribba en eksotisk smakskarakter. Nærmere bestemt ved hjelp av kinesisk krydder, noe vi tror blir svært spennende.13. desember 2004 -
13 Desember 2004 - 14:55
Konkurranseryttersken
For Nord-Norges beste kvinnelige kokk, Kari Innerå, er det å konkurrere blitt en del av livsstilen. Og ikke bare dét, også arbeidsøkter på utenlandske restauranter har det blitt tid til.13. desember 2004 -
12 Desember 2004 - 01:00
Roald Dahls vinsamling på auksjon
Én kasse Leoville Las-Cases 1982 og én flaske Massandra 1830 med i morgendagens auksjonen over Roald Dahls eiendeler. Også private fotografier og andre spennende "skatter" er med når Christies i London setter i gang auksjonen.12. desember 2004 -
12 Desember 2004 - 01:00
Constellation kjøper 40 prosent av Ruffino
Kun én måned etter kjøpet av Robert Mondavi Corporation kjøper Constellation Brands 40 prosent av den toscanske chiantiprodusenten Ruffino. Salgssummen er omlag 550 millioner kroner.12. desember 2004 -
10 Desember 2004 - 19:26
Svalbarddrinken
Drinker bygger gjerne på erfaring, men drinkboka som Eli Kari Gjengedal har gitt ut viser oss at det kanskje er mer enn ren miksing av ingredienser som skal til for å lage en vellykket drink. En bok som nok kommer til å ligge under mangt et juletre nå fre10. desember 2004 -
10 Desember 2004 - 15:28
Pinnekjøtt i farger
Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.10. desember 2004 -
09 Desember 2004 - 16:40
Bordeaux Vinhandel
09. desember 2004 -
09 Desember 2004 - 15:32
Fylt ribbe
Ribbe er selvsagt svært populær julemat. Dette gir seg også merkbart utslag i vår store julematkonkurranse. Mer enn 75 prosent av de innkomne oppskrifter har ribbe som tema. Denne oppskriften er likevel litt spesiell.09. desember 2004 -
09 Desember 2004 - 13:57
Mens vi venter på ribba
Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl09. desember 2004 -
08 Desember 2004 - 14:04
Julecookies aller best
Mathias (6 ½) og Jørgen (4 ½) sine cookies med røde og grønne nonstop er perfekt juleknask i følge den barnesterke juryen. Den var også én av de oppskriftene vi presenterte underveis i konkurransen.08. desember 2004 -
08 Desember 2004 - 12:30
Perfekt ribbe med sprø svor
Ole Martin Alfsen viser deg hvordan du lager julens saftigste ribbe med perfekt tilbehør og sprø svor i disse videoene.08. desember 2004 -
08 Desember 2004 - 01:01
Kompromissløs julevin
Denne uken nyter vi en for mange gammel kjenning som vil gjøre rent bord både til sesongens gode mat som under juletreet. Deilig å drikke nå og en kandidat for noen års lagring.08. desember 2004 -
07 Desember 2004 - 15:51
Ribbe med kanel
Første oppskrift ut i vår store oppskriftskonkurranse, der temaet er tradisjonell julemat med ny vri, kommer fra Elverum. Det er May Britt Dammen som ved en feil har oppdaget en ny tradisjon i sin familie.07. desember 2004 -
07 Desember 2004 - 13:49
Vodka fra Vättern
Svensk Vodka som var på konkursens rand i 2001 er siden blitt Sveriges største privateide spritprodusent, og nå er vodkaen fra Motala på full fart inn på det norske markedet.07. desember 2004 -
06 Desember 2004 - 16:11
Ingen snarveier
Abboteke Bar i Tromsø har som misjon å oppdra kundene til å drikke noe annet enn det de er vant til. Her er drinkene kun laget av de beste råvarer, egne hjemmelagde siruper og puréer.06. desember 2004 -
05 Desember 2004 - 01:00
Kalkunfilet med bakt gresskar
Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, noe som ikke er direkte utenkelig nå som jula nærmer seg, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilbehør. Og vin selvsagt, både rødt og hvitt!05. desember 2004 -
04 Desember 2004 - 01:00
Pinnekjøtt
Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er vel de fleste av oss svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips samt idéer om hva du kan drikke til.04. desember 2004 -
03 Desember 2004 - 01:00
Christian Seely kjøper Quinta do Romaneira
Sjef for franske AXA Millésimes, Christian Seely, har nettopp kjøpt den kjente men nedkjørte portvinprodusenten - Quinta do Romaneira. Kjøpesummen var 10 millioner euro.03. desember 2004 -
03 Desember 2004 - 01:00
Kamskjell
En delikatesse som kamskjell vitterlig er fortjener å akkompagneres av de aller beste hvitviner. De finner vi raskt i de franske vinregionene Alsace og Loire. To ulike men svært gode viner basert på de respektive områders druer blir vårt forslag til deg.03. desember 2004 -
02 Desember 2004 - 16:58
En velsmakende start
Ved å legge litt flid i det du serverer gjestene dine som velkomst, kjøper du deg ekstra tid til å legge siste hånd på verket før alle går til bords. Og faktisk smaker det så godt at du rett og slett kan kombinere fordrinken med forretten.02. desember 2004 -
02 Desember 2004 - 16:13
Test av portvin
Med et så bredt og ikke minst godt tilbud innen to av de edleste portvinsklassene, late bottled vintage (LBV) og vintage, som vi har på det norske markedet i øyeblikket, er tiden absolutt inne for å fylle kjelleren med godsaker for de nærmeste 10-15 årene02. desember 2004