Kalkunfilet med bakt gresskar
Fremgangsmåte
- Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stek det i ovn ved 180 °C i ca. 50 minutter.
- Hul ut gresskar og kok ca. 500 g i 20 minutter til de er møre.
- Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og smør. Smak til med salt og pepper.
- Bakt gresskar:
- Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili.
- Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200°C i ca. 15 minutter.
Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
Tips
I stedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Nøttebavaroise med sitronkrem
Fremgangsmåte
Varm 1 ¼ dl fløte og 1 ¼ dl melk til kokepunktet. Visp eggeplommer og sukker lett sammen.
Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
Finn fram bolle og sil. Hell så sausen tilbake i kjelen. Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommen stivner.
Når blandingen har tyknet (85 °C), skal den siles over i bollen. Kryst vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme sausen. Rør godt så gelatinen blander seg med sausen.
Bland sausen med nøttemassen. Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet eller i et vannbad med kaldt vann og isbiter. Det er viktig å røre i sausen med jevne mellomrom (hvert 5. minutt) til den blir romtemperert. Dette for å unngå at gelatinen klumper seg.
Pisk 2 ¼ dl fløte til krem og vend den inn i sausen når den er blitt romtemperert.
Fyll i former eller glass og sett til avkjøling.
Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i food prosessor.
Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i minst 2 timer i kjøleskapet. Kjevle deigen ut til 2 mm tykkelse, og stikk eller skjær ut rundinger som er litt større enn porsjonsformene. Sett dem i kjøleskapet i ca. 1 time før de stekes gylne i stekeovn ved 170 ºC.
Blir det tertebunn til overs, kan den pakkes i plast og oppbevares i opptil 3 uker i fryseren.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG