Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Januar 2000 - 14:24

    Lekker Blå Java

    Apéritifs smakspanel bryner her smaksløkene på vår kjæreste drikk, nemlig kaffe, og kun de rene typene som leveres som hele bønner. Hva som smaker best av de malte kaffetypene får du vite litt senere
    08. januar 2000
  • 08 Januar 2000 - 14:11

    Gourmetkaffe

    Kvalitet er som kjent et tøyelig begrep, og mens vin har kunnet lene seg til ulike appellasjonssystemer, har kaffe ikke på noen måte vært velsignet med det samme. Nå arbeides det riktignok med dette på internasjonal basis, men enn så lenge får man nok sto
    08. januar 2000
  • 05 Januar 2000 - 20:48

    Klippfisk for gourmeter

    Tidligere tiders fattigmannskost, klippfisk, er utmerket januarmat. Dessuten tar den til takke med viner på midterste hylle. Her får du oppskrifter og fire flotte viner å velge mellom.
    05. januar 2000
  • 02 Januar 2000 - 01:25

    Slow Food internasjonalt

    Kuriøst nok er det MacDonalds Slow Foods rake motsetning - som på sett og vis kan æres for bevegelsens eksistens. I dag har den 60.000 medlemmer i 35 land, hvorav 30.000 i Italia alene.
    02. januar 2000
  • 30 Desember 1999 - 13:00

    Sommerlig mat og vin - med innføring i vinsmaking

    Våren er kommet og vi ønsker å både drikke og spise lettere, friskere og saftigere. Hvorfor noen viner smaker bedre i den lyse årstid og til andre typer mat enn om vinteren, skal Christer Berens og Rune Pal fortelle deg om. Pal gir deg dessuten noen nytti
    30. desember 1999
  • 30 Desember 1999 - 10:13

    Vin og viltaften

    Christer Berens og Rune Pal tar deg med inn i viltvinens og viltkjøttets verden. Du får smake i alt åtte klassiske Rhône-viner til en verdi av nesten 1500 kroner i tillegg til en femretters meny. 
    30. desember 1999
  • 30 Desember 1999 - 09:44

    Aperitif inviterer til mat- og vinseminarer

    Apéritif inviterer i samarbeid med Christer Berens og Rune Pal til helaftener hvor nytelse og lærdom står i høysetet. Hver seminaraften har sitt tema og starter med foredrag og vinsmaking. Fortsettelsen er en omfattende meny med ytterligere viner. I løpet
    30. desember 1999
  • 23 Desember 1999 - 12:08

    Vin til juledesserten

    Riskrem eller multekrem som juledessert? Noen liker den ene og avskyr den andre. Her som for andre juletradisjoner er meningene og følelsene sterke. Å finne den perfekte vinen til skulle vise seg å by på problemer.
    23. desember 1999
  • 12 Desember 1999 - 09:40

    Festen kan starte

    Det er nok av gode champagner å velge blant til de forestående festligheter og markeringer av tusenårsskiftet. Dette er fasiten etter at Apéritifs panel har testet i alt 37 champagner. Hvorav 10 er meget gode eller gode kjøp.
    12. desember 1999
  • 09 Desember 1999 - 19:27

    En duft av urter

    Midt i alle de påtrengende juleduftene og –smakene kan det være deilig å slappe av med en viltgryte eller et godt stykke av reinsdyr eller hjort med en god saus til. Ukens vin som får deg til å drømme om sørfranske landskaper trives svært godt i slikt sel
    09. desember 1999
  • 04 Desember 1999 - 00:36

    Cognac grand cru

    På Château Montifaud lages cognac av det som er blant Cognacs mest etterspurte druer. Michel Vallet tar vare på familiens tradisjoner slik fire generasjoner før ham har gjort.
    04. desember 1999
  • 03 Desember 1999 - 18:22

    Venter på opprykk

    Med Sylvain Fadat hos Domaine d'Auphilac i spissen arbeider vinprodusentene i Languedoc-landsbyen Montpeyroux for å bli en selvstendig appellasjon.
    03. desember 1999
  • 02 Desember 1999 - 13:48

    ingle ells - ingle ells

    Slik lød en gang annonseteksten med payoff?et "the holidays aren?t the same without" for et av de store whiskymerkene. Alle gjettet seg selvsagt til at det var J&B det var snakk om. Her er hemmeligheten bak bokstavene.
    02. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 22:41

    Julevinen

    Er en vin med Jul 1999 på etiketten selvskreven til julefestens kulinariske gleder? Passer den til pinnekjøtt, juletallerken og reinsdyrsteik eller bare som en kosevin? Er det bare en bløff?
    01. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 22:25

    Julevinen

    Er en vin med Jul 1999 på etiketten selvskreven til julefestens kulinariske gleder? Passer den til pinnekjøtt, juletallerken og reinsdyrsteik eller bare som en kosevin? Er det bare en bløff?
    01. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 11:39

    Bagaburgunder

    Vinbonde og vinmaker Luis Pato utgjør intelligentsiaen i den nordportugisiske vinregionen Bairrada. Utstyrt med gode analytiske evner makter han å skape en rekke viner i verdensklasse av den lite påaktede druen baga.
    01. desember 1999
  • 25 November 1999 - 20:57

    Ingen over

    Apéritif har testet hele 30 forskjellige akevitter og fant få dødpunkter. Og ikke minst noen akevitter som til fulle demonstrerer at dette er noe nordmenn har grepet på. Gilde Non Plus Ultra har ingen over seg.
    25. november 1999
  • 18 Oktober 1999 - 00:15

    Hemmelighetene på norsk

    Toralf Bølgen med 20 års bransjeerfaring bak seg har lenge vært svanger med en bok om cognac og annet edelt brunt brennevin av fransk opprinnelse. - Etter å ha servert tusenvis av glass med cognac opp gjennom årene føler jeg at det er behov for en bok som
    18. oktober 1999
  • 18 Oktober 1999 - 00:10

    Beaujolais nouveau er løs

    Mer blomstrende og livlig rødvin enn beaujolais nouveau skal du lete lenge etter. Men er det egentlig noe mer enn halvgjæret saft? Etter midnatt onsdag slippes den løs. Og er i salg fra og med torsdag 18.11.Les om vinen om få en flott oppskrift å teste de
    18. oktober 1999
  • 14 Oktober 1999 - 19:10

    Lite og meget godt

    Hvorfor tar en av Grande Champagnes mindre cognacprodusenter turen til Norge for å presentere produkter med produksjonsvolum på kun noen få tusen flasker pr år? Forklaringen er enkel: Skandinavia konsumerer ca 10 prosent av den totale cognacproduksjonen,
    14. oktober 1999
  • 11 Oktober 1999 - 23:40

    Sterkt skal det være

    At juleøl er best med styrken i behold demonstrerer Apéritifs test av i alt 35 juleøl til fulle. Ringnes' nyvinning, Julebokk, med hele 9,9 alkoholprosenter (klasse G) innabords, behersker teten sammen med Fredrikstad Juleøl og Ringnes Juleøl i klasse F.
    11. oktober 1999
  • 08 Oktober 1999 - 17:23

    Mye nytt godt og rødt

    Når polet sender ut årtusenets siste nyheter, er det et av de bedre. Ikke mindre enn 17 gode rødvinskjøp. Samt en champagne og et par hvitviner det er verdt å se nærmere på. Apéritifs smakere viser deg veien til godbitene.
    08. oktober 1999
  • 04 Oktober 1999 - 01:11

    Godteri på flaske

    Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehø
    04. oktober 1999
  • 28 September 1999 - 23:20

    Ukens vin på tilbud

    Vin på tilbud er ikke hverdagskost i Norge. Og når prisene en sjelden gang settes ned uten at det er Bondevik som har bestemt det, føler vi det som vår plikt å gjøre deg oppmerksom på det. 28.10.99.
    28. september 1999
  • 23 September 1999 - 16:08

    Best i Norge best i verden

    Den norske destillatøren Halvor Heuch fra Arcus produkter gjorde rent bord i verdensmesterskapet for akevitter. Oplandske Gammel gikk til topps, mens God Gamal Smaladram seiret i klassen for mest spennende nyskapning.
    23. september 1999