Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 Mars 2000 - 18:55

    Rimelig smaksbombe

    Smaksbomber til under 80 kroner er det faktisk langt mellom. Her en vin som tilfredsstiller kvalitetskravet og som samtidig passer fortreffelig sammen med så vel hverdagsretter som festmat.
    01. mars 2000
  • 01 Mars 2000 - 01:01

    En kopp solidaritet

    Max Havelaar gir forbrukerne anledning til å vise solidaritet og gi direkte hjelp til selvhjelp til verdens fattige produsenter av råvarer som blant annet kaffe og te. Samtidig som de er garantert topp kvalitet.
    01. mars 2000
  • 24 Februar 2000 - 20:10

    Aspiration

    1 del Midori 1/2 del Galliano 1/3 del white creme de cacao 1 del ananas juice 1/2 del kokosnøttmelk 1/2 kiwifrukt
    24. februar 2000
  • 23 Februar 2000 - 18:49

    Beste hvite under 100

    Ukens hvitvin som gjør seg godt fortjent til tittelen beste hvite under 100 kroner kan konkurrere med mange viner til godt over hundrelappen når det gjelder å være en supermatch til fisk og skalldyr.
    23. februar 2000
  • 23 Februar 2000 - 10:52

    Beste hvite under 100

    Ukens hvitvin som gjør seg godt fortjent til tittelen beste hvite under 100 kroner kan konkurrere med mange viner til godt over hundrelappen når det gjelder å være en supermatch til fisk og skalldyr.
    23. februar 2000
  • 22 Februar 2000 - 19:03

    Spesielt utvalgt

    Ukens vin heter Grande Escolha som betyr spesielt utvalgt.. for deg? Lat derfor som om den er ment for deg, eller dere. Grande Escolha er så god at den fortjener en plass, om ikke i ditt hjerte, så i hvert fall på bordet når et godt måltid skal inntas.
    22. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 21:28

    Hvor lenge holder vin på åpnet flaske

    Hva skjer når korken skrus av vinflasken eller vinboksen åpnes? Må vinen nytes med en gang eller kan den holde en stund til. Og hvor lenge. Det får du svar på her. 
    18. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 19:57

    Urolig i hele kroppen av hvitløk

    En venninne av meg er så fryktelig glad i hvitløk, men blir helt merkelig hver gang hun spiser det. Hun blir kjempevåken og "urolig i hele kroppen", som hun selv sier. Hva kan det komme av, og finnes det noen "kur" for å få et vanlig forhold til dette? Hu
    18. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:22

    Sommerlig mat og vin - med innføring i vinsmaking

    Våren er kommet og vi ønsker å både drikke og spise lettere, friskere og saftigere. Hvorfor noen viner smaker bedre i den lyse årstid og til andre typer mat enn om vinteren, skal Christer Berens og Rune Pal fortelle deg om. Pal gir deg dessuten noen nytti
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:22

    Hvilke hvitviner passer best til fisk og skalldyr - og hvorfor?

    Selv om mange nordmenn sverger til rødvin også til fisken, er det ikke til å komme forbi at hvitvin er det mest ideelle. Men fisk er ikke bare fisk, og det er store forskjeller de ulike skalldyrene i mellom, det skal Rune Pal fordype deg i. Han har et lan
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:21

    Hva spiser du til Bordeaux?

    Bordeaux toujours - hevder noen. Med det mener de at du alltid kommer tilbake til Bordeaux - etter å ha smakt deg rundt i verden. At det er her kombinasjonen av de to cabernet-druene og merlot er på sitt beste.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:21

    Vin og viltaften

    Christer Berens og Rune Pal tar deg med inn i viltvinens og viltkjøttets verden. Du får smake i alt åtte klassiske Rhône-viner til en verdi av nesten 1500 kroner i tillegg til en femretters meny.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:20

    Aperitif inviterer til mat- og vinseminarer

    Apéritif inviterer i samarbeid med Christer Berens og Rune Pal til helaftener hvor nytelse og lærdom står i høysetet. Hver seminaraften har sitt tema og starter med foredrag og vinsmaking. Fortsettelsen er en omfattende meny med ytterligere viner. I løpet
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:08

    Vin og vinsmaking

    Lær om vin og hvordan smake. Lær å kombinere mat og vin få en topp fire retters middag med vin i tillegg.
    15. februar 2000
  • 10 Februar 2000 - 11:04

    Ukens vin

    Mens vi venter på lunere tider, anbefaler vi at du tiner deg opp med litt hetvin. Den varmer på minst to måter etter at regjeringen velvilligst satte ned avgiften tidligere i år. Ukens vin er derfor 28,8 prosent billigere nå enn før årsskiftet.
    10. februar 2000
  • 09 Februar 2000 - 11:10

    Opptiningsvin

    Mens vi venter på lunere tider, anbefaler vi at du tiner deg opp med litt hetvin. Den varmer på minst to måter etter at regjeringen velvilligst satte ned avgiften tidligere i år. Ukens vin er derfor 28,8 prosent billigere nå enn før årsskiftet.
    09. februar 2000
  • 05 Februar 2000 - 17:00

    Vintermometeret

    Temperaturen på vinen du serverer er avgjørende for opplevelsen. Glem alt som heter romtemperert rødvin. Slik vin er stort sett udrikkelig siden norsk romtemperatur er ensbetydende med lettkokt vin.
    05. februar 2000
  • 03 Februar 2000 - 23:42

    Sprekere 50-åring

    Varenummer 6664 Rødvin, som i går fylte et halvt århundre er i anledning jubileet blitt staset opp med noen ekstra kvalitetsdråper - og er nå i vesentlig bedre form. La oss håpe at tidenes mest solgte vin blir funnet verdig å få beholde festskruden og for
    03. februar 2000
  • 01 Februar 2000 - 21:05

    Unik cognacaften med Apéritif

    Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, nybakt norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredrag,
    01. februar 2000
  • 23 Januar 2000 - 12:57

    Champagne - vinens diva

    Champagne er ikke noe som er funnet opp i forbindelse med millenniumskiftet. Denne myteomspunne drikken har derimot en 300 år lang historie.
    23. januar 2000
  • 23 Januar 2000 - 11:44

    Salig italiener

    Det er ikke mange næringsmidler som kan konkurrere med en god rødvin i å gjøre deg salig. Ikke på grunn av alkoholinnholdet, men rett og slett fordi den gode smaken gjør deg glad og salig. Ukens vin gjør det.
    23. januar 2000
  • 21 Januar 2000 - 20:45

    Bølgen til topps

    Toralf Bølgen, medeier i Bølgen & Moi, vant det første offisielle norgesmesterskapet for vinkelnere. Som norgesmester skal han representere landet i nordisk mesterskap som går på Island i april, og ikke minst i VM som går i Canada i oktober. Bølgen som va
    21. januar 2000
  • 16 Januar 2000 - 00:00

    Godt fra bestillingsutvalget

    Her finner du en del velsmakende og prisgunstige produkter som er nye i det som kalles Vinmonopolets bestillingsutvalg. Denne listen inneholder hele 2850 produkter, alle bestillingsvarer, med leveringstid på 3-5 dager. Listen fås i alle polutsalg.
    16. januar 2000
  • 13 Januar 2000 - 17:12

    Forførende rødt og hvitt

    Mange gode rødviner, noen forsinkede champagneperler og mye godt hvitt er fasiten etter at våre smakere har vurdert januarnyhetene fra polet.
    13. januar 2000
  • 13 Januar 2000 - 00:00

    Frodig argentinsk

    Årets første ukens vin er frodig, fyldig og perfekt til en velkrydret gryterett. Eller saftig grillet biff slik de gjør det i landet vinen kommer fra. Men du må nok ta til takke med norskavlet oksekjøtt.
    13. januar 2000