Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 Mars 2000 - 17:24

    Godt nytt fra bestillingsutvalget

    Apéritif har plukket ut noen godbiter i prisklassen inntil 150 kroner, med et par avvik som vi bare måtte ta med, blant de mange nyhetene og nye årgangene i det etter hvert omfattende bestillingsutvalg til Vinmonopolet.
    12. mars 2000
  • 09 Mars 2000 - 11:22

    Vin for venner

    Stadig nye italienske rødviner med masse smak for en liten penge entrer norske polhyller. Til glede for deg som setter pris på et godt glass vin til maten uten at du behøver å bekymre deg for budsjettet selv om det skulle bli flere gjester enn du hadde te
    09. mars 2000
  • 09 Mars 2000 - 02:28

    En halv million til barn fra en glad laks

    Kokkelandslaget overrakte fredag 250 000 kroner til Stiftelsen Nordlysfondet, som jobber for kreftsyke barn, og 250 000 kroner til Foreningen for hjertesyke barn. Pengene kommer fra salget av kokkelagets nye kokebok "En glad laks".
    09. mars 2000
  • 08 Mars 2000 - 15:00

    Dyrt er best

    De beste rødvinskjøpene blant marsnyhetene i salg på polet er viner til godt over hundre kroner. Som spanjolene Principe Alfonso og Raimat Cabernet Sauvignon Reserva 1992. Har du romslig økonomi i øyeblikket, er det bare å stille seg i kø.
    08. mars 2000
  • 06 Mars 2000 - 16:18

    Reker i salsa

    4 porsjoner   1- 1,5 kg reker med skall   Salsa: 400 g finhakkede tomater eller 1 boks (400g) hermetiske tomater 1/2 chilifrukt 1 liten gren av stangselleri 1 liten løk 1 liten grønn paprika 3 ts tomatpuré 1/2 dl olivenol
    06. mars 2000
  • 04 Mars 2000 - 21:26

    Viktig å vite om glass - slik velger du glass til drinkene

    Skal du gjøre karriere som bartender, enten i en virkelig bar eller i din private, må du kunne behandle glass riktig, og samtidig kunne velge riktig glass til drikkevarene du skal serverer.
    04. mars 2000
  • 04 Mars 2000 - 21:19

    Juice og andre miksere

    04. mars 2000
  • 04 Mars 2000 - 21:05

    Viktig å huske når du mixer

    04. mars 2000
  • 01 Mars 2000 - 19:55

    Rimelig smaksbombe

    Smaksbomber til under 80 kroner er det faktisk langt mellom. Her en vin som tilfredsstiller kvalitetskravet og som samtidig passer fortreffelig sammen med så vel hverdagsretter som festmat.
    01. mars 2000
  • 01 Mars 2000 - 02:01

    En kopp solidaritet

    Max Havelaar gir forbrukerne anledning til å vise solidaritet og gi direkte hjelp til selvhjelp til verdens fattige produsenter av råvarer som blant annet kaffe og te. Samtidig som de er garantert topp kvalitet.
    01. mars 2000
  • 24 Februar 2000 - 21:10

    Aspiration

    1 del Midori 1/2 del Galliano 1/3 del white creme de cacao 1 del ananas juice 1/2 del kokosnøttmelk 1/2 kiwifrukt
    24. februar 2000
  • 23 Februar 2000 - 19:49

    Beste hvite under 100

    Ukens hvitvin som gjør seg godt fortjent til tittelen beste hvite under 100 kroner kan konkurrere med mange viner til godt over hundrelappen når det gjelder å være en supermatch til fisk og skalldyr.
    23. februar 2000
  • 23 Februar 2000 - 11:52

    Beste hvite under 100

    Ukens hvitvin som gjør seg godt fortjent til tittelen beste hvite under 100 kroner kan konkurrere med mange viner til godt over hundrelappen når det gjelder å være en supermatch til fisk og skalldyr.
    23. februar 2000
  • 22 Februar 2000 - 20:03

    Spesielt utvalgt

    Ukens vin heter Grande Escolha som betyr spesielt utvalgt.. for deg? Lat derfor som om den er ment for deg, eller dere. Grande Escolha er så god at den fortjener en plass, om ikke i ditt hjerte, så i hvert fall på bordet når et godt måltid skal inntas.
    22. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 22:28

    Hvor lenge holder vin på åpnet flaske

    Hva skjer når korken skrus av vinflasken eller vinboksen åpnes? Må vinen nytes med en gang eller kan den holde en stund til. Og hvor lenge. Det får du svar på her. 
    18. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 20:57

    Urolig i hele kroppen av hvitløk

    En venninne av meg er så fryktelig glad i hvitløk, men blir helt merkelig hver gang hun spiser det. Hun blir kjempevåken og "urolig i hele kroppen", som hun selv sier. Hva kan det komme av, og finnes det noen "kur" for å få et vanlig forhold til dette? Hu
    18. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 15:22

    Sommerlig mat og vin - med innføring i vinsmaking

    Våren er kommet og vi ønsker å både drikke og spise lettere, friskere og saftigere. Hvorfor noen viner smaker bedre i den lyse årstid og til andre typer mat enn om vinteren, skal Christer Berens og Rune Pal fortelle deg om. Pal gir deg dessuten noen nytti
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 15:22

    Hvilke hvitviner passer best til fisk og skalldyr - og hvorfor?

    Selv om mange nordmenn sverger til rødvin også til fisken, er det ikke til å komme forbi at hvitvin er det mest ideelle. Men fisk er ikke bare fisk, og det er store forskjeller de ulike skalldyrene i mellom, det skal Rune Pal fordype deg i. Han har et lan
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 15:21

    Hva spiser du til Bordeaux?

    Bordeaux toujours - hevder noen. Med det mener de at du alltid kommer tilbake til Bordeaux - etter å ha smakt deg rundt i verden. At det er her kombinasjonen av de to cabernet-druene og merlot er på sitt beste.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 15:21

    Vin og viltaften

    Christer Berens og Rune Pal tar deg med inn i viltvinens og viltkjøttets verden. Du får smake i alt åtte klassiske Rhône-viner til en verdi av nesten 1500 kroner i tillegg til en femretters meny.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 15:20

    Aperitif inviterer til mat- og vinseminarer

    Apéritif inviterer i samarbeid med Christer Berens og Rune Pal til helaftener hvor nytelse og lærdom står i høysetet. Hver seminaraften har sitt tema og starter med foredrag og vinsmaking. Fortsettelsen er en omfattende meny med ytterligere viner. I løpet
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 15:08

    Vin og vinsmaking

    Lær om vin og hvordan smake. Lær å kombinere mat og vin få en topp fire retters middag med vin i tillegg.
    15. februar 2000
  • 10 Februar 2000 - 12:04

    Ukens vin

    Mens vi venter på lunere tider, anbefaler vi at du tiner deg opp med litt hetvin. Den varmer på minst to måter etter at regjeringen velvilligst satte ned avgiften tidligere i år. Ukens vin er derfor 28,8 prosent billigere nå enn før årsskiftet.
    10. februar 2000
  • 09 Februar 2000 - 12:10

    Opptiningsvin

    Mens vi venter på lunere tider, anbefaler vi at du tiner deg opp med litt hetvin. Den varmer på minst to måter etter at regjeringen velvilligst satte ned avgiften tidligere i år. Ukens vin er derfor 28,8 prosent billigere nå enn før årsskiftet.
    09. februar 2000
  • 05 Februar 2000 - 18:00

    Vintermometeret

    Temperaturen på vinen du serverer er avgjørende for opplevelsen. Glem alt som heter romtemperert rødvin. Slik vin er stort sett udrikkelig siden norsk romtemperatur er ensbetydende med lettkokt vin.
    05. februar 2000