Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 September 1998 - 15:14

    Pays d'Oc i støtet

    Glem den sørlige halvkule hvis du er på jakt etter superkjøpene. Verdens største vinregion, Languedoc-Roussillon, med 300.000 hektar, har rustet voldsomt opp (og ned) de seneste årene.
    11. september 1998
  • 31 August 1998 - 00:09

    Dyr eleganse

    De største XO cognacene preges av stor grad av finesse. Men elegansen er ikke gratis, selv om Apéritifs omfattende blindtest viser deg en rekke produkter som gir meget god valuta for pengene. Blant dem er Bache Gabrielsen og Hardy. Du får også forslag til
    31. august 1998
  • 30 August 1998 - 22:09

    Kjøper du smuglervarer?

    Politikerne tror at de reduserer forbruket vårt av alkohol ved å innføre høyere avgifter og begrense tilgangen. Er det god edruskapspolitkk eller fører det til at folk smugler mer og fremfor alt er villigere enn noen sinne til å kjøpe smuglervarer? Hva me
    30. august 1998
  • 30 August 1998 - 19:17

    Med smak av lyng

    Tar du en to timers fergetur nordover fra nordspissen av Skottland, havner du i Stromness på den største av øyene som samlet heter Orknøyene. Det mest kjente produktet herfra, i tillegg til vill natur, er single malt whisky. Highland Park er det eneste de
    30. august 1998
  • 24 August 1998 - 00:54

    Hva drikker du til middagsmåltidet?

    Se, det er spørsmålet Apéritifs baromter stiller denne uken. Noen drikker vann, andre øl eller juice, mens atter andre har vin til middagen. Vi er spente på hva du drikker til hverdags eller i helgen når middagen står på bordet.
    24. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:36

    Eksemplarisk pris

    Bagatelle i Oslo og Craig's Kjøkken i Stavanger kan begge smykke seg med tittelen Norges beste vinkart. Selv om Bagatelle kan tilby et mer kundevennlig prisnivå i dag enn tidligere, er det umulig å konkurrere med Craig's gi-bort-priser.
    23. august 1998
  • 13 August 1998 - 18:54

    En tawny takk

    Niepoorts 20 år gamle portvin gikk av med seieren i klassen hvit, ruby og tawny. Det aller beste kjøpet får du imidlertid med Rozés Special Reserve som byr på utrolig mye god smak for to hundre kroner.
    13. august 1998
  • 13 August 1998 - 18:32

    Nesten magisk

    For en vinentusiast innebærer selve ordet portvin noe helt spesielt, nesten noe magisk, og noen av oss vil kanskje tenke tilbake på og gjenoppleve noen av de store opplevelsene vi har hatt med vellagrede, støvete flasker portvin, gjerne åpnet med en portv
    13. august 1998
  • 13 August 1998 - 18:17

    Hva betaler du for vin?

    Apéritifs ukebarometer slipper seg løs nok en gang. Og vi spør: Hvor mye betaler du for en flaske vin.
    13. august 1998
  • 13 August 1998 - 15:01

    Apéritifs lesere er vinelskere

    Det er liten tvil om Apéritifs lesere er stornytere av vin. Det viser magasinets ukebaramoter som har ligget ute i en uke. Hele 11 prosent drikker vin fire til seks ganger i uken og tre prosent hver dag.
    13. august 1998
  • 04 August 1998 - 15:30

    Høsthvitt

    Apéritif har smakt nyhetene på Vinmonopolet i september og gir deg de beste kjøpene, absolutt flest blant de hvite. Dessuten forteller vi deg hva du bør spise til dine nyervervede flasker. En liten trøst til deg som leter etter rødt nytt er det også. Neml
    04. august 1998
  • 02 August 1998 - 22:02

    Dobbel glede

    Er whisky modnet i flere typer fat mer enn en markedsføringsgimmick? Her er en oversikt over merkene som foreløpig er i produksjon og hva som særpreger hver enkelt dobbelmodnede whisky.
    02. august 1998
  • 02 August 1998 - 01:30

    Dyrere taxfree - vil du smugle nå?

    Politikerne setter opp avgiften på det du kan ha med deg utover taxfreekvoten. Gjør de oss alle til lovbrytere? Apéritifs ukebarometer stiller spørsmålet: Vil du smugle nå?
    02. august 1998
  • 26 Juli 1998 - 01:16

    Tid for brun tequila

    Den tid er heldigvis over da tequila var synonymt med rå, uhøvlet brennevinssmak drukket som shots på riktig macho vis. I dag vet stadig flere å verdsette tequila i adskillige varianter.
    26. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 19:47

    Ny vår for Kressmann

    Kressmann Monopole, det eldste varemerket fra Bordeaux, feirer 100-års jubileum. Vinen har vært en gjenganger i norske vinkart gjennom en mannsalder.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 19:45

    Tysk revolusjon

    Rheingau-produsenten Schloss Reinhartshausen er førstemann til å bryte tvert med tyske vinlovstradisjoner. Heretter selger slottet kun to viner. Bort med by og vinmarksnavn samt prädikater.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 19:43

    Mondavi Zinfandel

    Et av vinverdens meste berømte navn, Robert Mondavi, er nå på plass med en rekke viner. Best value for å bruke et representativt språk for den californiske produsenten, er Woodbridge Zinfandel 1995 (kr 107, BU 30817).
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 19:40

    Deilige barbera

    Har du først fått smaken på god barberavin fra Piemonte, faller ofte valget på dette vinfølget hvis du er så heldig å komme over et vinkart med slikt innhold, da! Barbera har fine syrer, som skapt for å nytes til mat, ved siden av god kirsebærfruktighet.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 19:36

    Santa Rita

    Den enorme veksten i forbruk av chilensk vin hilses ikke like varmt av alle produsenter. Det er flere rimelige viner som står for veksten og dermed utvider vekten av de lavere prissegmenter i Vinmonopolets system for listing og delisting. Dermed presses d
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 13:16

    Mørkt og fyldig

    Mørkt øl fortjener en ny sjanse etter at myndighetene på det nærmeste har utradert norskprodusert sådant. Kanskje det mørke importølet kan bidra til en ny æra? Les om bayer og bokk, garantert ditt neste valg hvis du vil oppleve skikkelig smak.
    23. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 02:42

    Hvor ofte drikker DU vin?

    Apéritifs ukentlige barometer stiller de vesentligste spørsmålene for mat- og drikkeentusiaster. Nye temaer vil dukke opp ukentlig slik at du kan vare med å si din mening om dette og hint. Denne uken spør vi leserne hvor ofte de drikker vin. Du kan være m
    23. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 20:58

    An der Weinstrasse

    Hvorfor er det slik at så få norske restauranter serverer tyske rieslinger, og hvorfor er det slik at vi nordmenn kun kjøper de enkleste (les billigste) av dem? Manglende image er sannsynligvis svaret på det første spørsmålet, og manglende kunnskap på det
    15. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 20:50

    Rheingau er rieslings kongerike

    Riesling er den ubestridte ener blant Tysklands druer. Og i Rheingau er den på sitt mest elegante.
    15. juli 1998
  • 15 Juli 1998 - 18:40

    Lidenskapelig godt

    Smaken av pasjonsfrukt er en av de mest pirrende tropiske aromaene. Passoã er ren nytelse enten du bruker den som mikser eller i desserten.
    15. juli 1998
  • 02 Juli 1998 - 12:32

    Verdens beste riesling?

    Hvitvin er det østerrikerne kan best. På det markedet kjemper de med Frankrike (Alsace) og Tyskland om å lage verdens beste rieslinger. Her får du dessuten tips om de beste godbitene og om vinferie i Østerrike.
    02. juli 1998