Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Oktober 2003 - 17:38

    Drikkevanene der du bor

    Bostedet ditt bestemmer drikkevanene dine. Finnmarkinger drikker nesten åtte ganger så mye cognac som folk i Agder, mens Oslos vestkant står for nesten en tredel av all champagnen som selges i Norge.
    21. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 11:16

    Slik lager du bringebær mojito

    Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel
    17. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 15:19

    Verdensomseiling i smak: Slik velger du kaffe til ulike formål

    Det er mange store smaksopplevelser i vente for den som har sans for matching av tid, sted, anledning og matfølge for kaffe. På samme måte som for vin. Her får du litt hjelp på veien til å gjøre de riktige valgene.
    15. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 02:01

    Vin som vokser

    Denne uken har vi valgt en italiensk representant for de klassiske vinene. Viner som ikke går inn i historien på grunn av stor sjarmdose men på grunn av sine egenskaper på matbordet. Ikke for det, ukens vin er også deilig å drikke utenom de store måltiden
    15. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 15:47

    Dolcetto som er en statsminister verdig

    Det er ikke mange druesorter som kan takke en statsminister for sitt renommé. Det kan imidlertid dolcetto som siden Luigi Einaudis etablering i Dogliani for hundre år siden har skapt seg en velfortjent plassering blant Piemontes store viner.
    14. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 18:14

    Hansa i ny innpakning

    Valget av drikkevarer og ikke minst emballasje, viser hvem du er, og det er ikke uten grunn at fancy flasker som kun fås i barer og restauranter på "uforklarlig vis" har havnet i de tusen hjem. Nå kommer Hansa-pils emballert i aluminiumflaske.
    13. oktober 2003
  • 10 Oktober 2003 - 17:45

    Denne drinkoppskriften kommer fra Monaco -  Manzaberry

    Ukens drink kommer fra Restaurant Bar & Boeuf som ligger godt plassert på en liten halvøy midt i fyrstedømmet Monaco med Middelhavet som nærmeste nabo, i det som heter Sporting Monte-Carlo. I rallyet med samme navn går alt kjapt som fy. Om du klarer å mik
    10. oktober 2003
  • 09 Oktober 2003 - 10:32

    Test av sitruslikør

    Sitruslikører er et takknemlig innslag i så vel cocktailbarens ingrediensliste som i barkartets avdeling med digestifs. Og i denne blindtesten av 17 likører er det alternativer for begge behov. På samme måte som urtelikørene har sitruslikørene en gunstig
    09. oktober 2003
  • 08 Oktober 2003 - 02:00

    Forførelseskunst på flaske

    Hvis du trodde at hvitvinen soave er det navnet antyder, nemlig bløt og mild og uten rom for ettertanke, har du ikke prøvd ukens viner som fortjener en plass blant kremen av hvitvin. Og det uten at prisen er avskrekkende, heller tvert imot. Usedvanlig for
    08. oktober 2003
  • 06 Oktober 2003 - 09:00

    Porsche i Soave

    Anselmi er den type vinprodusent som lar kvalitet gjenspeiles i alt han omgis av. Ikke bare innholdet i garasjen, men selv produksjonslokalene er elegante. Og står i stil med det han tapper på flaskene.
    06. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 12:15

    Cristall for alle penga

    For kritiske vodka-kjennere verden over, er det intet produkt som kan måle seg med Stolichnaya Cristall Vodka. Da er det vel egentlig bare å sette i gang helgens miksing og forvente topp resultat. Smak og behag er det også noe som heter, og av denne årsak
    03. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 13:52

    Test av røde viner fra Rhône, del I

    Etter å ha smakt seg gjennom 60 røde viner fra samtlige Rhône-appellasjoner bortsett fra Côte-du-Rhône og Vin de Pays som kommer i en egen test senere i høst, er panelet enige om tre ting: at denne lange dalstrekningen leverer mye god vin generelt sett, o
    02. oktober 2003
  • 01 Oktober 2003 - 02:00

    Løp og kjøp-viner fra Portugal

    Stadig flere superviner dukker opp fra Portugals vinmessige bakevjer hvor kvalitetsskalaen stoppet på middels inntil for noe år siden. Denne uken får du ikke bare et meget prisgunstig tips til kjelleren, men også en aldri så liten perle, om enn i en høyer
    01. oktober 2003
  • 30 September 2003 - 12:28

    Høstlig rikdom

    Når høstmørket siger på, er tiden inne for skummende øl med masse smak. Tre belgiske klosterøl som alle er verd din fulle oppmerksomhet har i løpet av de siste månedene beriket bestillingsutvalgets beskjedne tilbud.
    30. september 2003
  • 29 September 2003 - 11:13

    Syrahs paradis

    At syrahdruen kommer best til sin rett i Nord-Rhône er nærmest en naturlov. Hvorfor forklarer Per Mæleng på sitt eminente vis i denne artikkelen.
    29. september 2003
  • 26 September 2003 - 13:45

    Vil du lage Kjells Pop Juice Explosion?

    Med et voldsomt hipt navn gir vi deg denne helgen en fruktbombe av dimensjoner. Her er det masse juice blandet med rom, og dette er et særdeles spennende alternativ til den rådyre rusbrusen du får kjøpt i butikken. Knut Hveding er kompositøren av verket.
    26. september 2003
  • 26 September 2003 - 13:30

    Presseskapt rushysteri?

    Etter noen måneder med rusbrus i dagligvarebutikkene synker salgstallene, men det er ennå altfor tidlig å trekke bastante konklusjoner. Likevel er det et relativt skarpt skille mellom de foran og de bak bardiskene. De på innsiden kreerer helst drinkene se
    26. september 2003
  • 25 September 2003 - 13:41

    Test av blended whisky

    Blended whisky er ikke nødvendigvis en blandet opplevelse og mindreverdig sammenlignet med maltwhisky. Derimot er det en kategori med et bredt og variert utvalg, både smaks- og prismessig. Det er i alle fall panelets inntrykk etter å ha smakt 30 produkter
    25. september 2003
  • 24 September 2003 - 02:01

    Spansk med fransk touch

    På grensen mellom Frankrike og Spania ligger et vinområde som er lite kjent men som lager gode nok viner til å få innpass på verdens beste restaurant. Best av alt er at de er tilgjengelige i Norge til en overkommelig pris.
    24. september 2003
  • 19 September 2003 - 13:05

    Test av røde viner fra Ribera del Duero

    De 31 røde vinene fra Ribera del Duero som Apéritifs panel har blindsmakt er av stort sett svært overbevisende god kvalitet. Kun få viner skuffer. Selv om antall meget gode og gode kjøp ikke er veldig stort, er det likevel enkelte viner som utmerker seg s
    19. september 2003
  • 18 September 2003 - 09:01

    Sherryvirvar?

    Alle de ulike betegnelsene for sherry gjør at du skal ha tunga rett i munnen ikke bare når du smaker men særlig når du skal kjøpe inn. Her er en liten guide til den rikholdige sherrymenyen.
    18. september 2003
  • 17 September 2003 - 11:32

    En prinsesse verdig

    Det vakre og varme høstværet forlenger hvitvinssesongen, selv om vi kanskje ønsker oss en vin med større fylde enn det vi velger mens sola står midt på himmelen. Ukens vin er perfekt for høstlige menyer enten de henter sine ingredienser fra hav eller land
    17. september 2003
  • 12 September 2003 - 15:36

    Champagneglassets brystmål søkes

    Hva med å servere champagne fra glass formet av dine egne bryster? Ikke umulig, skal vi tro en italiensk vinprodusent som nemlig er i gang med en konkurranse der innehaveren av "idealbrystet" vil få sine ergonomiske attributter foreviget i en støpeform fo
    12. september 2003
  • 10 September 2003 - 12:02

    Prisgunstig fra Nord-Spania

    Hvis du ikke har hørt om vinområdet Cariñena, har du noe til gode - i hvert fall hvis du er på jakt etter gode rødvinskjøp. For her kommer flere attraktive kandidater til høstkosen.
    10. september 2003
  • 08 September 2003 - 12:15

    Baronen av Barossa

    Peter Lehmann har fått dette klengenavnet og er en levende legende. Det skyldes dyktighet og pågangsmot, og ikke minst en dyp solidaritet med vinbøndene i dalen han vokste opp.
    08. september 2003