Dagens rett - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 19 Juni 2004 - 01:00

    Kylling- eller svinefilet med Rosmarin- og soppsaus

    Både kylling og svin i filetform har svært lite fett, og relativt liten egensmak. Da passer det godt med en saus der smør og fløte, sammen med sopp og urter er med på å heve smaksbildet. At vinen vi har valgt ut til retten setter kronen på verket er opp t
    19. juni 2004
  • 13 Juni 2004 - 01:00

    Stekt makrell med krydderkokt rabarbra

    På tide med litt makrell igjen. En spesielt morsom fisk å få på kroken, sprek som den er. Om ikke lykken ikke er deg bi denne gang så kan du jo alltids legge turen innom en fiskedisk i nærheten. Drikkeforslaget finner du på en rekke av polets utsalg.
    13. juni 2004
  • 07 Juni 2004 - 01:00

    Tomatsalat

    Mandagens meny byr deg på en smakfull tomatsalat. Men her er også mer kontinentale smaksnyanser, i form av olje og urter. Og gjerne litt mozarella. Med andre ord; ingen grunn til ikke å la seg rive med og oppleve noen streif av sommerlige goder. I glasset
    07. juni 2004
  • 06 Juni 2004 - 01:00

    Sommerlig spekemat

    Godt inne i juni er det på høy tid å sjekke ut spekematen. Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av det spekede kjøttet. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk
    06. juni 2004
  • 31 Mai 2004 - 01:00

    Pølsespyd

    Uken startes med en variert pølsemeny. Men ikke bare pølser, for her er også frukt og grønnsaker med på å friske opp smaksbildet. Og for mange er det viktig å balansere smaken når pølser skal grilles. Kanskje ikke for barna, men så skal jo ikke de nyte dr
    31. Mai 2004
  • 29 Mai 2004 - 01:00

    Marinert lammelår

    Lammelår serveres som oftest ved påsketider. Og at det smaker lidderlig godt er det vel ingen tvil om. Hva med å kombinere lammelåret med grillsesongen? En lekker grillet skorpe gjør bare det allerede smakfulle lammekjøttet enda bedre.
    29. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 01:00

    Bolognese

    Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning. Til denne retten synes vi også at en argentinsk bonarda passer som dagens rødvins
    26. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 01:00

    Gazpacho på piknik

    Med så mange varme maidager er det på tide å bevege seg ut. For med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er pikniksuksessen garantert. Særlig hvis du tar med noe godt å drikke til. Da gjenstår bare å finne frem pleddet - dersom været i dag til
    24. Mai 2004
  • 20 Mai 2004 - 01:00

    Grillede lammekoteletter

    Lammekoteletter er ypperlig mat på en fridag som denne. Og fin-fin mat å innvie grillsesongen med - dersom du ikke allerede har fyrt den opp noen ganger da. En deilig frisk dressing må selvsagt til, og oppskrift til dette samt to flotte vinforslag får du
    20. Mai 2004
  • 10 Mai 2004 - 01:00

    Kylling Hawaii

    Denne andre uken i mai innledes med en sommerlig kyllingrett av det friske slaget. Kylling er av den magre typen kjøtt, noe som ikke kan anses som en ulempe nå som vi nærmer oss badesesongen. Kanskje det også da er lurt å vurdere mengden ost man legger på
    10. Mai 2004
  • 09 Mai 2004 - 01:00

    Slik lager du pastasalat med ost

    En pastarett kommer alltid beleilig. Mettende, lett å tilberede, og ikke minst, smakfull. Vel og merke dersom du benytter gode råvarer, og det gjør vi jo selvsagt alltid. En hvitvin fra Alsace er drikkefølget til denne retten.
    09. Mai 2004
  • 02 Mai 2004 - 01:00

    Tapas med spekeskinke

    Tapas er en klassisk spansk måte å småsmake retter på. Spesielt morsomt og en opplevelse som garantert frister til gjentakelse er det dersom du tar runden i eksempelvis Barcelona. Selvsagt må det serveres en tørr sherry til slik deilig mat.
    02. Mai 2004
  • 01 Mai 2004 - 01:00

    Hummer med krydderdressing og spinatris

    En hummermiddag har få utfordrere når det gjelder å skape en høytidspreget luksusfølelse. Det er imidlertid en dyr råvare, et faktum som delvis oppveies av at tilberedningen er svært enkel. Men en gang i året har du vel kanskje råd til å unne deg litt eks
    01. Mai 2004
  • 10 April 2004 - 08:00

    Sennepsgratinert lammerygg og provencalske tomater

    Nå er lammet på sitt beste. Ta derfor sats og trå til for fullt når denne påskens lørdagsmiddag skal kreeres. Vi må reise et godt stykke for å komme til vinvalgets hjemsted som er USA. Og det er en Pinot Noir som skal nytes sammen med lammekjøttet. Smakli
    10. april 2004
  • 09 April 2004 - 01:00

    Barnas grillspyd

    Ut på tur - aldri sur! Ta barna med på en utflukt i naturen nå i påska. La lunsj eller middag bli høydepunktet når barna får grille sine egne pølser denne langfredagen. Husk å bringe med drikkevarer til både små og store.
    09. april 2004
  • 08 April 2004 - 01:00

    Kalkunmedaljong med rødvinssaus

    Kalkun er vårt forslag til denne påskens første feriemiddag. Medaljonger høres flott ut, og som bildet viser lover dette riktig så godt. To spanske viner er hva du kan skjenke i glasset. Den ene riktignok noe dyrere enn den andre, men noe godt skal man jo
    08. april 2004
  • 02 April 2004 - 01:00

    Apéritifs store påskemeny 2004

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    02. april 2004
  • 31 Mars 2004 - 01:00

    Wok med marinert svinekjøtt og nudler

    Vi woker sammen en varmende rett denne onsdagen. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, så vi er ikke i tvil om at dagens middagsforslag uansett faller i smak hos de alle
    31. mars 2004
  • 15 Mars 2004 - 01:00

    Gazpacho på termos til pikniken

    Med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er sommerens pikniksuksess nærmest garantert. Imidlertid er det fortsatt vinter og da er det kanskje best å foreta utflukten innendørs. Dette er flott mat med svanlig spennende smak. En spansk rødvin er
    15. mars 2004
  • 14 Mars 2004 - 01:00

    Elgsteik med sjysaus, jordskokkpuré, aspargesbønner, ristet sopp og slottspoteter

    Elgkjøtt er temmelig magert og gjør egentlig relativt ganske lite ut av seg smaksmessig. Da smaker det ekstra godt med rikt tilbehør, noe du får i rikelig monn i denne søndagens middagsoppskrift. En rekke gode vinforslag får du selvsagt med.
    14. mars 2004
  • 12 Mars 2004 - 01:00

    Svinefilet med ingefær og stekt fennikel

    Dagens oppskrift med svinefilet skal forhåpentligvis gi deg et nytt og spennende smaksinntrykk. Vi benytter nemlig ingefær og fennikel, en kanskje litt uvanlig kombinasjon. Det fine med svinefileten er at den lett tar opp all den gode smaken, og balansere
    12. mars 2004
  • 27 Februar 2004 - 01:00

    Svinekjøtt i sursøt saus

    Svinekjøtt og sursøt saus som skapt for hverandre. Og da kommer jo også ananasen til sin rett. Hva annet enn ris og en deilig hvitvin, aller helst en tysk sådan, kan gjøre denne fredagens måltid fullendt? Kos deg med et raskt tilberedt og ikke minst mager
    27. februar 2004
  • 23 Februar 2004 - 01:00

    Pastasalat med skinke

    Vi starter vinterferieuken med en deilig pastarett. Ost og grønnsaker må til i en rett som denne. Om du ønsker å benytte kjøtt eller fisk i pastaen er opp til deg. Ingrediensene forøvrig tåler dette fint. Vi satser imidlertid på skinke, og da passer det g
    23. februar 2004
  • 09 Februar 2004 - 01:00

    Anna Kathrines tomatspesial

    Mandagens meny byr deg på en smakfull tomatsalat. Men her er også mer kontinentale smaksnyanser, i form av nøtter, ost, olje og balsamico. Med andre ord; ingen grunn til å ikke la seg rive med og oppleve noen streif av sommerlig smak. I glasset klarer vi
    09. februar 2004
  • 07 Februar 2004 - 01:00

    Skrei med pesto og grønn asparges

    Denne helgens fiskemåltid tar for seg den tidlige vårsesongs herlighet, nemlig skreien. Skreien har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket til eksempelvis pesto. I og med tilbehøret går vi i dag for en frisk hvi
    07. februar 2004