Nedenfor finner du en rekke varierte oppskrifter på middager og desserter du kan hygge deg og dine nærmeste med i påsken. Har du en hyttetur i tankene, kan mange av rettene forberedes hjemme før du reiser. Vi har også tatt i betraktning de flaskeløse vinene, og gir deg forslag på kartongvin som er lettere å ta med seg på tur.
Mer god påskemat
Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr det som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med
appelsin som ingrediens. Eksempelvis Bayonneskinke med appelsinsaus eller fersk kyllingfilet med appelsinsaus. Vinforslag følger selvfølgelig også med.
Hjemme- og bortepåskevin på boks
Denne boksvinen er et røverkjøp. Du finner tips til ytterligere tre kandidater i kartongformatet i samme artikkel. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til fjords. I artikkelen
Påskedrikke på boks fra i fjor finner du ytterligere tips til lettslepte viner.
Ta også en kikk på Apéritifs tester av vin. Da er det kanskje lettere å sammenlikne produktene.
Etter skituren kan vel de fleste tenke seg en rolig
After ski-stund i solveggen og koppen fylt med godsaker!
God påske!
Palmesøndag 24. mars 2002 | Søndag serveres det selvsagt en solid middag. Svinekam er en nydelig rett å åpne påsken med. Som dessert foreslår vi epler i karamellsaus. |
| Mandag 25. mars 2002 | Påskepai bør, som navnet tilsier, være en perfekt og enkel middag - uansett om du er hjemme eller på tur. Spansk hvitvin er forslaget for vinglasset. |
| Tirsdag 26. mars 2002 | Blåskjell er på lik linje med andre skalldyr relativt lette å forholde seg til. Imidlertid kan det være lurt å behandle slike råvarer med størst mulig forsiktighet med hensyn til temperatur ved oppbevaring. Lyst øl eller en frisk hvitvin er nam-nam til slik mat. |
| Onsdag 27. mars 2002 | Egg og påske hører garantert sammen. Vi spiser gjerne egg til frokost, og fortsetter også med andre matretter og bakverk der egg er en viktig ingrediens. Som i dag, hvor vi mikser sammen en eggepanne med masse godt i. Hva du ønsker å ha i glasset er opp til deg. |
| Skjærtorsdag 28. mars 2002 | Ut på tur - aldri sur! Ta barna med på en utflukt i naturen. La lunsj eller middag bli høydepunktet når barna får grille sine egne pølser. Husk å bringe med drikkevarer til både små og store. |
| Langfredag 29. mars 2002 | Fisk har også sin plass i påsken. I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk hvitvin. Siden det er fredag, og en lang sådan, foreslår vi at du nyter måltidet uten stress og mas, og koser deg ordentlig med maten. |
| Påskeaften 30. mars 2002 | På selveste påskeaften kommer vi ikke utenom lam. Vi gir deg her to oppskrifter, og håper du finner en favoritt for senere påskemiddager. Drikkeforslag følger begge rettene. |
| 1. påskedag 31. mars 2002 | Vi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom dagens rett også. |
| 2. påskedag 01. april 2002 | Lam - atter en gang. Joda; det er ikke fritt for at vi er begeistret for lam i påsken. Vi serverer selvsagt en passende vin, denne gang fra Rhône. |
|
|