Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 Januar 2004 - 01:01

    Australier til svenskepris

    Ukens vin lever opp til inntrykket vi europeere har av Australia, lett-å-like, rund og god, jovial, lite krevende men likevel med nok dybde til å vinne respekt. Dessuten er den svært rimelig. Faktisk til samme pris som den ville kostet i Sverige.
    28. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 12:16

    Test av østeuropeiske viner

    Østeuropeiske vinprodusenter må bli langt mer seriøse, eller så må de norske importørene bli flinkere til å lete frem gode produkter, før regionen kan tas helt på alvor. Kun en håndfull av de 34 testede vinene fortjener fire stjerner, dog med minus. Forde
    27. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 10:20

    Smaksguide til Côte de Beaune

    I den sørlige delen av Sentral-Burgund må de røde vinene slåss om oppmerksomheten med de hvite. Ikke desto mindre er det av stor hjelp med en veiviser i mylderet av appellasjoner og tilhørende vinstiler.
    27. januar 2004
  • 26 Januar 2004 - 11:02

    Test av mørkt øl 2004

    Blant de 42 mer eller mindre mørke ølene som Apéritifs smakspanel har evaluert er det nok av bevis på at denne kategorien har en enorm bredde å by den ølinteresserte. De mørkere ølsortene skiller seg klart fra pilsen ved at de hører hjemme enten ved matbo
    26. januar 2004
  • 23 Januar 2004 - 16:00

    En drink fra Bakgården Bar

    Det blide sørland, representert ved gutta i Bakgården Bar i Kristiansand, gir deg denne helgens drinkoppskrift. Med et rykte på seg at de lager spesielle ting, forsikres du likevel at ingen kompromisser inngås når det gjelder råvarene. Friskt, friskt og a
    23. januar 2004
  • 22 Januar 2004 - 09:46

    Test av røde viner fra Sør-Italia

    92 viner fra Sør-Italia hvorav en stor andel til godt under hundrelappen borger for rekordmange meget gode og gode kjøp samtidig som de byr på mye god smak. Her får du med andre ord svært mye vin for pengene.
    22. januar 2004
  • 21 Januar 2004 - 01:01

    Best-i-boks i 2004

    Kvaliteten på bag-in-box-vinene blir stadig bedre. Denne uken tar vi for oss noen godbiter i boks. Og de finner du ikke blant de billigste utgavene. Legger du på en femtilapp eller så, får du nemlig så uendelig mye bedre vin for pengene. Og når du likevel
    21. januar 2004
  • 20 Januar 2004 - 15:52

    Smaksguide til Côte de Nuits

    En sensorisk veiviser til røde burgundere er på sin plass for mylderet av appellasjoner, og tilhørende premier cru'er og grand cru'er, gir mange fallgruver for den som dyrker blindsmakingens krevende sport. I denne artikkelen er det vinene fra Côte de Nui
    20. januar 2004
  • 16 Januar 2004 - 14:45

    Mangfoldige dråper

    Diskusjonen rundt begrepet terroir og dets betydning som forståelsesform for å kunne forklare distinktive forskjeller og variasjon innenfor et bestemt mikroklima, kan knapt nok finne en mer egnet region som eksempel enn Champagne. Når det i tillegg brukes
    16. januar 2004
  • 14 Januar 2004 - 01:01

    Lite kjent men god matvin

    Denne ukes vin kommer fra en lite område i Frankrike som alltid vil være i skyggen av mer berømte naboer. Trøsten er at mangel på status gir gunstig pris, og det er vi alltid åpne for. Når den i tillegg er en flott og svært allsidig matvin, er det bare å
    14. januar 2004
  • 13 Januar 2004 - 14:48

    Storslagent på Voss

    I en hotellkjeller på Voss ligger en av Norges største vinsamlinger. Så imponerende at den har skaffet innehaveren ry langt utenfor landegrensene.
    13. januar 2004
  • 09 Januar 2004 - 14:45

    Slik lager du drinken Vanilla Passion

    Det er ikke bare Absolut som har oppnådd store suksess i drinkmarkedet med sin vaniljevodka. Også Cariel nyter stor respekt og faktisk foretrekkes av en betydelig andel drinkelskere. Herved er du advart mot den forføreriske drinken vi her gir deg oppskrif
    09. januar 2004
  • 08 Januar 2004 - 10:24

    Nyheter på polet januar 2004

    Januarnyhetene fra Vinmonopolet byr på en lang rekke spennende maltwhiskyer av topp kvalitet og til gunstige priser. For deg som akkurat har stumpet røyken kan en flott røykpreget whisky være en trøst i januarkulda.
    08. januar 2004
  • 07 Januar 2004 - 01:01

    Myk start for lommeboka

    Årets første uke må ta til takke med en skikkelig rimelig vin, men det er ingen grunn til å rynke på nesen av den grunn for den holder godt mål og tåler ganske mye smak i maten.
    07. januar 2004
  • 02 Januar 2004 - 01:01

    Det er slik du skal mikse en Bacardi Ricky

    Det nye årets første drink fra Apéritif er basert på rom av den hvite typen. Deilig og friskt, samtidig som bitterheten er klart tilstede. Rom er svært underrepresentert i det norske hjem, men i barer og på utesteder er den en mye benyttet råvare. Miks de
    02. januar 2004
  • 19 Desember 2003 - 16:13

    Lag en deilig jule drink 

    Årets siste drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk juledrink basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende akkurat nå - jula er jo som kjent høytid for mandariner. Og det beste av alt er at du slipper å skrelle de
    19. desember 2003
  • 17 Desember 2003 - 09:36

    Test av tørre musserende

    Det er ingen grunn til å undervudere musserende viner, for denne blindtesten av i alt 63 forskjellige viner fra i alt ni land dokumenterer høy kvalitet og tilsvarende mye vin for pengene. Her finner du julens sprudlende drikke.
    17. desember 2003
  • 17 Desember 2003 - 01:01

    Julevinen(e) 2003

    Årets røde julevin er en gammel kjenning som fortsatt selger i bøtter og spann med en solid plassering på 21. plass over de mest solgte vinene i landet. Et stort salg skygger ikke over det faktum at denne vinen gjør en super jobb overfor julens varierte m
    17. desember 2003
  • 16 Desember 2003 - 14:32

    Etter champagnemodell

    Edle bobler er ikke forbeholdt Champagne. Langlois-Chateau i Loire overbeviser med sine musserende viner som er helt på høyden med de som lages lenger øst, om enn i en litt annen stil. Familiebedriften nøyer seg ikke med det, men lager en lang rekke meget
    16. desember 2003
  • 12 Desember 2003 - 15:00

    Hva skal du velge til maten?

    Rødt eller hvitt? Det evig tilbakevendende spørsmålet når du skal velge vin til maten. Per Mæleng forteller deg når og hvorfor? Samtidig forsøker han å vekke din interesse for å ta noen avstikkere fra vinvalgets E18.
    12. desember 2003
  • 12 Desember 2003 - 14:13

    Nå skal du blande cognac og chamapgne

    Denne uken serverer vi deg en skikkelig partdrink for den forestående høytiden. Her mikses både cognac og champagne, ingredienser man gjerne har for hånden i tiden frem mot nyttårsaften. Men det absolutt ingen grunn til ikke å benytte anledningen til å pe
    12. desember 2003
  • 10 Desember 2003 - 01:01

    Magiske dråper

    Ukens viner er laget av en av Rhône-dalens mest utrettelige vinmisjonærer, som har møtt en del motbør for sin Parker-vennlige stil, men at han er en magiker med druer, er hevet over en hver tvil. Og selv den største motstander av det moderne Rhône vil bli
    10. desember 2003
  • 08 Desember 2003 - 11:34

    Garantert ren smak

    Ingenting er mer irriterende enn å åpne en god flaske vin for så å oppdage at den er ødelagt av en forurenset kork. Enda verre er det hvis du gir bort en slik flaske, og spesielt hvis mottakeren ikke er særlig kjent med fenomenet. Gode relasjoner kan ødel
    08. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 17:37

    Absolut Hunk - Sex og Singelliv 

    Tidligere i år kom produsenten av Sex og Singelliv med en uvanlig forespørsel til vodkaprodusenten Absolut. De ønsket å ha med en egen versjon av den prisbelønte annonsekampanjen til Absolut i en episode av serien. Tidligere denne uken kunne du se resulta
    05. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 14:41

    Kunst på boks

    Magne Furuholmen - mest kjent fra popgruppa a-ha - men etter hvert også som billedkunstner med sans for store formater lanseres nå som vinboksdesigner. Og redefinerer dermed begrepet kunstnervin. Når både emballasjen er tidsriktig og innholdet overgår det
    05. desember 2003