Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Juni 2006 - 01:00

    Aspargessalat med spekeskinke

    Duggfrisk kald øl til en herlig rett av spekeskinke og asparges? Hvem kan vel ha det bedre i den sommervarmen vi for tiden opplever?
    14. juni 2006
  • 12 Juni 2006 - 13:00

    Finalistene klare til NM for amatørkokk 2006

    Finalistene i NM for amatørkokk 2006 er funnet - kom og se den spennende finalen 19. august!
    12. juni 2006
  • 09 Juni 2006 - 01:00

    Trylleburger med rosa og grønn saus

    Klokken 18 i dag begynner moroa når fotball VM sparkes i gang, og her ser det ut til at det blir fest fra første stund. Til dagens herlige og lettlagde rett anbefaler vi selvsagt et herlig tyskt øl.
    09. juni 2006
  • 08 Juni 2006 - 17:32

    Mat og drikke til den store fotballfesten

    Den lange ventetiden er endelig over - verdensmesterskapet i fotball er her, og Apéritif har de beste tipsene for en kulinarisk feiring for alle.
    08. juni 2006
  • 08 Juni 2006 - 16:54

    De deiligste italienske retter og viner

    For å komme i den rette stemningen foran Italias kamper under VM har vi samlet en rekke italienske oppskrifter med tilhørende vinforslag.
    08. juni 2006
  • 02 Juni 2006 - 08:58

    Hygiene på kjøkkenet

    God hygiene er for de aller fleste av oss en selvfølge når vi jobber på kjøkkenet. Men selv de flittigste blant oss kan få gode tips ved å lese denne artikkelen.
    02. juni 2006
  • 02 Juni 2006 - 01:00

    Grillburger

    Vi griller villig vekk nå som det er blitt sommerlige temperaturer. Grillburgere er et velsmakende tillegg i jungelen av grillmat. Husk imidlertid på at hvitt kjøtt, som kylling og kalkun, er fattig på fett og derfor et godt egnet hjelpemiddel mot bilring
    02. juni 2006
  • 30 Mai 2006 - 01:00

    Laksespyd med fennikel

    Vi griller videre. I dag er det fisk, nærmere bestemt laks, som skal på grillrista. Til den serverer du en frisk hvitvin fra Bordeaux.
    30. Mai 2006
  • 27 Mai 2006 - 01:00

    Kveite og rekespyd

    Du har sikkert forstått at vi for fullt satser på sommer og oppholdsvær. Grilling er moro, og her kommer en ny spenstig grillrett - denne gangen med sjøens delikate råvarer som tema.
    27. Mai 2006
  • 25 Mai 2006 - 01:00

    Grillspyd med lam og pære

    Vi regner med at grillen nå er klar for dagens oppgave. Vi har nemlig grillspyd på menyen, og som drikke får du en smakfull rødvin fra Rioja.
    25. Mai 2006
  • 24 Mai 2006 - 10:52

    27. juni i Oslo - Sommerens beste fisk- og skalldyrsretter

    Har du lyst til å lære å lage sjømat i sammen med noen av landets mest profilerte kokker? Hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge? Da skal du lese videre og melde deg på kokekurs.
    24. Mai 2006
  • 19 Mai 2006 - 09:41

    12. juni i Oslo - De klassiske hvite druesortene med Toralf Bølgen

    Sommeren står for døren, med lette gevanter, lange dager og god mat og godt drikke. Bli med oss når Toralf Bølgen, en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker, tar oss med inn i hvitvinenes fantastiske verden.
    19. Mai 2006
  • 19 Mai 2006 - 01:00

    Kyllingbryst med appelsin og basilikum

    En deilig og tilnærmet mager kyllingrett blir det dersom du tilbereder denne helgens første middagsforslag. I tillegg passer det særdeles godt med en tysk hvitvin til kyllingen.
    19. Mai 2006
  • 15 Mai 2006 - 11:43

    Saftig kylling og kalkun fra grillen

    Kylling og kalkun er ikke bare magert, men først og fremst velegnet til å gi en smaksrik og saftig smaksopplevelse. Her er oppskriftene.
    15. Mai 2006
  • 15 Mai 2006 - 09:16

    Norske jordbær allerede klare

    Norske produsenter har klart å dyrke fram jordbær til 17. mai. Aldri før har vanlige norske jordbær vært modne så tidlig.
    15. Mai 2006
  • 12 Mai 2006 - 16:30

    Norsk asparges på 17. mai

    Den norske aspargesen finner du nå hos din grønnsakshandler. Vi i Apéritif gir deg de beste tipsene og de lekreste oppskriftene.
    12. Mai 2006
  • 12 Mai 2006 - 01:00

    Svinefilet med ingefær og stekt fennikel

    Dagens oppskrift med svinefilet skal forhåpentligvis gi deg et nytt og spennende smaksinntrykk. Vi benytter nemlig ingefær og fennikel, en kanskje litt uvanlig kombinasjon. Det fine med svinefileten er at den lett tar opp all den gode smaken.
    12. Mai 2006
  • 11 Mai 2006 - 15:05

    Tørrfisk vil ha opprinnelsesmerking

    I tusen år har Norge eksportert tørrfisk. Nå søker 25 tørrfiskprodusenter om lovbeskyttelse av produktnavnet Tørrfisk fra Lofoten.
    11. Mai 2006
  • 11 Mai 2006 - 08:01

    Liten eksklusiv rumpe

    Italias mest eksklusive skinke er Culatello di Zibello som kan kalles en form for superparma siden den lages i samme distriktet om enn innenfor en meget begrenset radius.
    11. Mai 2006
  • 10 Mai 2006 - 08:01

    Hva er egentlig smak?

    Innenfor det akademiske feltet er de nærsanselige erfaringene lite påaktet. Derfor er det på høy tid at smaken får sin fortjente status som forskningsområde.
    10. Mai 2006
  • 09 Mai 2006 - 08:01

    Vegetarmat - i disse tider

    Vegetarmat er i tiden, med grønt, lett og mange spennende smaker. Det er slett ikke vanskelig å sette rene grønnsakretter på menyen av og til, tvert imot. Les videre og la deg inspirere.
    09. Mai 2006
  • 06 Mai 2006 - 01:00

    Lørdagspai

    Hva med en deilig og lettvint helgemiddag? Da kan vi kanskje friste deg med dagens smakfulle paioppskrift der lyst kjøtt i form av kylling eller kalkun spiller hovedrollen. En rikere hvitvin fra Sør-Frankrike frister vel kanskje i like stor grad også.
    06. Mai 2006
  • 04 Mai 2006 - 22:05

    Verdens ferskeste matfat

    Grønland byr på sjømat og kjøtt med ekstrem nærhet til naturen, og dermed spennende utfordringer for kreative kokker som Rune Collin og Gitte Nestel på Nipisa.
    04. Mai 2006
  • 04 Mai 2006 - 21:40

    15. mai i Oslo - Unik champagnesmaking med Toralf Bølgen

    Uttrykket champagne blir misbrukt i nær sagt alle sammenhenger. For kun champagne er champagne, og det skal godt gjøres for annen musserende å smaksmessig konkurrere mot "den ekte vare". Bli med når Toralf Bølgen tar oss med inn i champagnens spennende ve
    04. Mai 2006
  • 04 Mai 2006 - 15:00

    24. mai i Oslo - Kokkekurs med forsommerens godbiter

    Øyvind Hjelle er vår guide gjennom et spennende kokkekurs med forsommerens smakefulle spesialiteter slik som artiskokker, skate, kamchatkakrabbe og alle slags søte fristelser. Meld deg på dette spennende kokkekurset.
    04. Mai 2006