Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 18 Juni 2000 - 19:53

    Kylling i det fri

    Med grillet kylling, et lite utvalg frukt og grønnsaker og et par gode, hjemmelagde sauser og kanskje en flaske vin, har du full pakke til et herlig måltid. Et måltid du absolutt kan nyte i det fri.
    18. juni 2000
  • 11 Juni 2000 - 12:02

    Varm mat på kald komfyr

    Tror du gasskomfyr er det mest trendy du kan lage maten din på? Tro om igjen. I Sør-Europa er det nå magnetisk oppvarming på kalde plater som gjelder. Bransjen er sikre på at nordmenn vil adoptere den kontinentale trenden.
    11. juni 2000
  • 01 Juni 2000 - 16:42

    Helgrillet aften

    Et saftig og lett blodig stykke kjøtt fra grillen kan bare de mest innbitte vegetarianere motstå. Og til slikt kjøtt må det bli rødt i glasset. Og når også desserten hentes fra grillen, blir det helgrillet aften.
    01. juni 2000
  • 01 Juni 2000 - 01:44

    Ikke bare kenguru og struts

    Australierne lever ikke av ovennevnte delikatesser i følge Hugh Cochrane, vice president for europavirksomheten til Lindeman's Wines, en av Australias største og mest suksessrike vineksportør. Som bevis på det motsatte lar han oss få ta del i to australsk
    01. juni 2000
  • 18 Mai 2000 - 16:09

    Asparges à la Solvold

    Odd Ivar Solvold, innehaver av Vestfolds kulinariske tempel, Ludls Gourmet, har landets enkleste tilgang til en rekke av lekkerbiskenene som produseres i fylket. Asparges er en av dem Her får du flotte oppskrifter du selv kan lage og vinforslag på kjøpet.
    18. Mai 2000
  • 12 Mai 2000 - 15:58

    Hurra, det er fest

    Festmeny som ikke koster skjorta og som tar utangspunkt i mattradisjonene for grunnlovsdagen er årets 17. mai-meny. Med rimelige viner til får du plass til mange gode venner uten at budsjettet sprekker.
    12. Mai 2000
  • 06 Mai 2000 - 18:30

    Asparges på italiensk

    Når vi tilbereder asparges på italiensk, altså ovnsbakt, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene og når vi tilbereder foliebakt artisjokk. Her får du oppskriftene og selvfølgelig vinforslag i rikelig monn.
    06. Mai 2000
  • 06 Mai 2000 - 12:39

    Gull til unge norske kokker

    Det norske landslaget gikk til topps i Nordisk Mesterskap for kokkelærlinger for 11. gang. Landslaget i år besto av Per Ivar Berget fra Torpa og Rannveig Bergheim fra Lom, begge inne i sitt siste år av læretiden hos mesterkokken Arne Brimi i Lom. Mestersk
    06. Mai 2000
  • 29 April 2000 - 16:20

    Full pakke

    Sein hurtigmat stappet med elementer som pirrer smaksløkene krever viner med mye smak. Men hvor stappet kan vinen være før det renner over? Her får du oppskrift og vinforslag.
    29. april 2000
  • 13 April 2000 - 00:48

    Drømmepåske med gryte

    Påskeferien er utmerket tid til å drømme om neste ferie - nemlig sommerferien. Og hva er vel bedre akkompagnement enn noe sydlandsk i så vel gryte som glass.
    13. april 2000
  • 08 April 2000 - 18:25

    Lam i påsken

    Apéritif serverer lam som påskemeny og selvfølgelig med noe godt å drikke til. Her finner du en tradisjonell lammestek såvel som påskewok. Bare forsyn deg.
    08. april 2000
  • 08 April 2000 - 13:53

    Tomat + ost = sant

    En vårlig forrett eller et lett kveldsmåltid. Tomat- og mozzarellasalat er en sublim smakskombinasjon og som er utmerket sammen med et glass vin. Hvilken type kan du lese mer om her.
    08. april 2000
  • 01 April 2000 - 19:03

    Vårfest for jentene

    Ukens rett med tilhørende viner passer godt for vårens jentelag. Men noen av gutta kan også tenkes å sette pris på kombinasjonene.
    01. april 2000
  • 18 Mars 2000 - 20:00

    Norsk torsk på amerikansk

    Denne retten er bygd rundt den hyperamerikanske salaten Cæsar's Salad, som nærmest er obligatorisk på restaurantmenyer over there. Med sprøstekt torsk på Cæsar salat på menyen må det bli amerikanske viner i glasset.
    18. mars 2000
  • 12 Mars 2000 - 17:17

    Kutt-kok-mos

    Apéritif slår et slag for vintergrønnsaker og gamle røtter til suppebruk! Vi tilbyr tre gode, rimelige og ikke minst magre supper som er verd å prøve. Bruk fantasien og dine favorittgrønnsaker i tillegg.
    12. mars 2000
  • 06 Mars 2000 - 20:46

    En halv million til barn fra en glad laks

    Kokkelandslaget overrakte fredag 250 000 kroner til Stiftelsen Nordlysfondet, som jobber for kreftsyke barn, og 250 000 kroner til Foreningen for hjertesyke barn. Pengene kommer fra salget av kokkelagets nye kokebok "En glad laks".
    06. mars 2000
  • 06 Mars 2000 - 10:13

    Ny norsk kokkestjerne kåret

    Sven Erik Renaa (27) fra Trondheim ble fredag ettermiddag kåret til Årets kokk i Norge. Tolv matkunstnere kjempet om hvordan man best kan tilberede kalv og havabbor.
    06. mars 2000
  • 03 Mars 2000 - 18:59

    Rolex og snekkerbukse

    Det er sjelden lykken står deg bi når du våger å matche en råbillig vin med eksklusive ingredienser. Men denne gangen er det så og si helklaff.
    03. mars 2000
  • 22 Februar 2000 - 18:27

    Innmat og hjerneføde

    Sushi er her, gourmet kinesisk, italiensk, franske er her i flere varianter og snart eksklusiv thai, og det norske, vel, det norske er det norske. Så hva skal trendnissene på kjøkkenet servere nå? Hva med kumage, griseører, grisehjerne eller grillete tors
    22. februar 2000
  • 22 Februar 2000 - 18:00

    Fest midt i uka

    Har du lyst på en fest midt i uka, er reinsdyrskav en takknemlig ingrediens, billig og lettlaget som det er. Hva du putter i glasset avhenger litt av økonomi. Her har du alternativer i flere prisklasser og selvfølgelig oppskriften.
    22. februar 2000
  • 12 Februar 2000 - 11:12

    Billigtrøffel

    Å få til gourmetmat på null komma null er ingen sak når du har jordskokker på kjøkkenbenken. Da bør du også slå til med noe riktig eksklusivt i glasset. Her får du oppskrifter på begge deler.
    12. februar 2000
  • 10 Februar 2000 - 11:43

    Rosa meny

    En rosa meny hvor ingrediensene er rosé i glasset og nyanser av rosa på tallerkenen er en utmerket måte å flørte med fin-de-siècle-dekadansen. Eller som en idé til en romantisk middag. Vibeke Grobstok, innehaver av fiskerestauranten Two of a Kind i Oslo g
    10. februar 2000
  • 06 Februar 2000 - 00:29

    Blodig godt

    Du behøver ikke være vampyr for å like blodpudding. Særlig ikke når den får følge av ukens tilbehør og viner. Det serveres av Apéritif.
    06. februar 2000
  • 17 Januar 2000 - 00:00

    Den 17. er grisens dag

    Fra matreserve og årlig plass på den gamle primstaven med tilhørende messe for seg og St. Antonius til norske wokpanner er grisens bane. Uansett, Apéritif serverer deg deilige retter med forslag til godt drikke på kjøpet.
    17. januar 2000
  • 11 Desember 1999 - 20:55

    Nyttårsfesten på gourmetvis

    Selv om gourmetmat ofte innebærer eksklusive og kostbare råvarer, må du ikke nødvendigvis servere dyre viner. Kjøkkensjef Svein-Erik Renaa og restaurantsjef Yngvar Nielsen ved Brasserie Hansken i Oslo har satt sammen en meny for den virkelig store anledni
    11. desember 1999