Oppskrifter restemat
Penne med fløte og røkelaks - Penne, Panna e Salmone
Fremgangsmåte
- Kok pastaen i en kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
- I mellomtiden klipper du laksen i tynne strimler, ca ½ cm brede.
- Dra bladene av kvistene med timian.
- Smelt smøret i en stor kjele. Rør i fløten og ca ¼ av laksen og timianen. Smak til med salt og pepper.
- Varm forsiktig opp i 3-4 minutter under stadig omrøring. La det ikke koke. Smak til sausen.
- Hell vannet av pastaen og bland i sausen. Serveres straks i fire oppvarmede skåler, med resten av laksen og timianen samt kapers på toppen.
Tips: For ekstra smak bruker du matfløte eller kremfløte.
Tips: Du kan godt bytte ut timian med estragon.
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Røkelakssuppe med parmaskinke
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en suppekjele og fres løken gyllen.
- Tilsett vin og safran og kok inn halvparten av væsken.
- Ha i kraften, kok opp og la småkoke i 5 minutter.
- Hell over fløten og kok opp.
- Smak til med salt og hvit pepper.
- Like før servering, tilsett grønnsakene og røkelaksterningene og gi suppen et siste oppkok.
- Dander tre lakseskiver med et bånd av parmaskinke på hver varme tallerken.
- Hell over suppen og server med en gang.
- Dryss over hakket/strimlet bladpersille.
Se mange flere lekre fiskesupper her
Her kan du se hvordan du lager fiskekraft.
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- Fres finhakket løk i olje. Tilsett grovhakket sopp. Fres videre i noen minutter.
- Ha i vinen og kok inn, tilsett fløte og sennep og kok videre til væsken er redusert til knapt halvparten.
- Tilsett grovhakket spinat, finhakket bladpersille og kok opp.
- Ha i tilslutt røkt laks i terninger.
- Varm opp og server umiddelbart med ferskt brød samt en enkel salat av reddik, agurk, vårløk og grønn salat.
Tips:
Du kan bruke sjampinjong i stedet for østerssopp - eller selvsagt skogssopp.
Tips:
Du kan godt bruke grønnkål i stedet for spinat. Grønnkål trenger noen minutter koking for å bli mør. Gjør det gjerne på forhånd i en egen kjele.
Tips:
Du kan godt bytte ut røkelaks med røkt makrell - eller med fetaost for en vegetarutgave.
Her finner du mange retter med røkelaks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 296.00 kr Uten utvalg89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Pai med røkelaks
Fremgangsmåte
- Paibunn:
Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig. - Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.
- Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.
- Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.
- Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.
- Fyll:
Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til. - Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Del brokkoli i bittesmå buketter og fordel over lakseskivene.
- Hell eggestanden i paibunnen.
- Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.
- La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.
Tips: Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Hvit pizza med røkelaks
Fremgangsmåte
- Bruk ferdig pizzabunn eller lag dem slik
- Del paprikaen i to og legg den med skinnsiden opp på et bakepapir. Start med å steke paprikaen i ovnen - ved 220 grader - hvor pizzaene skal inn etterpå.
- Ta dem ut når skinnet begynner å boble. Avkjøl litt og riv av skinnet. Mos sammen med olivenolje og sitron med stavmikser. Smak evt til med litt salt og pepper. Smør paprikamosen utover pizzabunnene.
- Smør snøfrisk over og fordel mozzarellakulene på toppen.
- Stek i 7-10 minutter ved 220-250 grader. Litt avhengig av hvilken ovn du har og om du har pizzastein under. Følg med.
- Ta ut av ovnen og fordel røkelaksskivene på toppen sammen med ruccola og sesamfrø og server.
Her finner du oppskrift på pizzadeig
Verdens enkleste og deiligste pizzasaus finner du her
Flere nydelige pizzaer finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 3.00 l Pris: 579.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter til løken er blank.
- Tilsett ris og en klype salt. Stek videre i ca. 3 minutter, rør hele tiden. Blandingen skal ikke bli brun.
- Tilsett hvitvin. Når hvitvinen er fordampet tilsetter du litt og litt kokende buljong, ca. en øse av gangen.
- Skru ned varmen slik at risen småkoker. Fortsett å tilsette buljong mens du rører hele tiden. La all væske trekke inn i riskornene før du tilsetter mer. Etter ca. 15 minutter er risen myk.
- Ta kjelen av varmen, tilsett smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
- Avkjøl litt før du legger risotto på tallerken med spekeskinke sprøstekt i litt olje, røkelaks og smørkokt asparges.
- Bland sammen alle ingrediensene til urteoljen i en morter eller i en hurtighakke. Drypp rundt med litt urteolje eller ferdiglaget pesto.
Dette er en nydelig forrett for fire eller en delikat hovedrett for to.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG