- Paibunn:
Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig. - Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.
- Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.
- Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.
- Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.
- Fyll:
Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til. - Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Del brokkoli i bittesmå buketter og fordel over lakseskivene.
- Hell eggestanden i paibunnen.
- Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.
- La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.
Tips: Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.
Mange flere lekre paier finner du her