Oppskrifter restemat

For mye kremfløte? Det gir ekstra smak til supper og sauser
Syrlig fiskesuppe

Fremgangsmåte
- Fiskebollene:
Kjør sammen fiskekjøttet med salt, pepper og muskatblomme i kjøkkenmaskin til en jevn farse. Bruk pulsknappen slik at du ikke kjører fisken for mye. - Rør inn egget og avkjøl. Spe med fløte. Lag små boller, og la disse trekke i lettsaltet vann.
- Fiskesuppen:
Finhakk løken og fres den i smøret i en tykkbunnet kasserolle. Dryss på mel og fres dette i noen minutter uten at det brunes. - Spe på med kraft, eplemost og fløte. La det koke inn til ca. 1 liter. Sil suppen.
- Vask og rens gulrot og purreløk, og skjær det i tynne strimler.
- Skrell eplene og hakk de i små biter.
- Tilsett grønnsaker og eple i suppen når den koker - ta den av varmen.
- Ha i de ferdige fiskebollene og la de trekke i 2-3 minutter før servering.
- Hakk rikelig med persille/dill, og legg på toppen av suppa rett før servering.
- Tips: Server gjerne noen krepsehaler og blåskjell i suppen og spis godt brød ved siden av.
Se flere lekre fiskesupper her
Forny din suppemeny med disse oppskriftene
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fiskesuppe fra Nesna

Fremgangsmåte
- Ha smør og karri i en kasserolle. Surr løk i ringer og gulrot i biter til løken er gyllen og gulroten er myk.
- Ha i finhakket hvitløk, buljong og 3 dl vann og kok i 15 minutter.
- Tilsett tomat og fløte kok så opp igjen.
- Ha deretter i fersken og laksen som er kuttet i biter.
- Kok i 5 til 10 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Kremet neslesuppe

Fremgangsmåte
- Kok opp vann og blansjer neslene i 1 minutt. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
- Varm olje i en tykkbunnet kjele og stek løk og hvitløk myk.
- Tilsett potet, gulrot og selleri og fres i 30 sekunder.
- Tilsett kraften og la koke i 10 minutter.
- Tilsett neslene sammen med vannet, kok opp og la koke i 5 minutter.
- Hell i en blender og kjør til jevn masse.
- Før servering:
Kok opp suppen med fløten og la trekke i et par minutter.
Tips:
Drypp litt rømme over toppen eller litt Tabasco over om du ønsker ekstra sting.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
-
Kremet aspargessuppe med røkelaks

Fremgangsmåte
- Stek løk, purre og selleri blankt i olivenolje over middels varme.
- Kutt av eventuelt aspargestopper og legg til side for servering.
- Ha i den restrerende aspargesen og kyllingkraft, kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre ca 45 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Beurre blanc med ansjos

Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløken og sauter den blank i smøret.
- Tilsett lime-saft, vin, kraft og fløte.
- Kok opp og la redusere inn til det halve før du tilsetter resten av fløten.
- Sett ned varmen og la dette simre.
- Finhakk/ mos ansjosfiletene og tilsett sausen, reduser videre til sausen begynner å tykne noe.
- Montér sausen med en eggeplomme før servering - pass på at du ikke koker sausen etter at du har hatt i eggeplommen.
Tips: Dampet spinat er et naturlig følge til fiskeretter med denne sausen.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Paprikasaus

Fremgangsmåte
Kutt opp paprikaen i små terninger, og stek dem på middels varme i noen minutter.
Tilsett fløte og kok til sausen tykner. Ikke kok for lenge, da blir paprikaen overkokt.
Krydre med salt og pepper. Kjør i blander.
Tilsett eventuelt litt finhakket gressløk og en spiseskje creme fraiche.
Her finner du mange andre spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Fløtesaus med en touch av portvin

Fremgangsmåte
- Mål opp kraft som er kokt på innmaten. Spe på med utblandet hønsebuljong til riktig mengde.
- Kok opp og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter.
- Ha i fløte og smak til med portvinsgelé, soyasaus, salt og pepper.
- Ha til slutt i stekesjyen som har dannet seg i langpannen under steking.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Sopp- og fløtesaus

Fremgangsmåte
- Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin gyllen farge. Dryss over salt og pepper.
- Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner lett.
- Smak til med soyasaus.