Syrlig fiskesuppe

Syrlig fiskesuppe

Fremgangsmåte

Fiskebollene:
Kjør sammen fiskekjøttet med salt, pepper og muskatblomme i kjøkkenmaskin til en jevn farse. Bruk pulsknappen slik at du ikke kjører fisken for mye.

Rør inn egget og avkjøl. Spe med fløte. Lag små boller, og la disse trekke i lettsaltet vann.

Fiskesuppen:
Finhakk løken og fres den i smøret i en tykkbunnet kasserolle. Dryss på mel og fres dette i noen minutter uten at det brunes. Spe på med kraft, eplemost og fløte. La det koke inn til ca. 1 liter. Sil suppen.

 Vask og rens gulrot og purreløk, og skjær det i tynne strimler.

Skrell eplene og hakk de i små biter.

Tilsett grønnsaker og eple i suppen når den koker - ta den av varmen.

Ha i de ferdige fiskebollene og la de trekke i 2-3 minutter før servering.

Hakk rikelig med persille/dill, og legg på toppen av suppa rett før servering.

Tips: Server gjerne noen krepsehaler og blåskjell i suppen og spis godt brød ved siden av.

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjetil Torsteinsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fiskesuppe fra Nesna

Fiskesuppe fra Nesna

Fremgangsmåte

Ha smør og karri i en kasserolle. Surr løk i ringer og gulrot i biter til løken er gyllen og gulroten er myk.
 
Ha i finhakket hvitløk, buljong og 3 dl vann og kok i 15 minutter.
 
Tilsett tomat og fløte kok så opp igjen.
 
Ha deretter i fersken og laksen som er kuttet i biter.
Kok i 5 til 10 minutter.
 
Server med godt brød og en god hvit vin.

Sendt inn av Peer Solbakken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kremet neslesuppe

Kremet neslesuppe

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og blansjer neslene i 1 minutt. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
  2. Varm olje i en tykkbunnet kjele og stek løk og hvitløk myk.
  3. Tilsett potet, gulrot og selleri og fres i 30 sekunder.
  4. Tilsett kraften og la koke i 10 minutter.
  5. Tilsett neslene sammen med vannet, kok opp og la koke i 5 minutter.
  6. Hell i en blender og kjør til jevn masse. 
  7. Før servering:
    Kok opp suppen med fløten og la trekke i et par minutter.

Tips:
Drypp litt rømme over toppen eller litt Tabasco over om du ønsker ekstra sting.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kremet aspargessuppe med røkelaks

Kremet aspargessuppe med røkelaks

Fremgangsmåte

Stek løk, purre og selleri blankt i olivenolje over middels varme.  Kutt av eventuelt aspargestopper og legg til side for servering. Ha i den restrerende aspargesen og kyllingkraft, kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre ca 45 minutter. 

Ha i fløte og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sil gjerne suppen flere ganger for en silkemyk konsistens. Ha suppen tilbake i kjelen og hold suppen varm til servering. 

Kok aspargestoppene møre i lettsaltet vann med 1 ts sukker, ca 2-3 minutter og hell av kokevannet. 

Server suppen varm med en kladd smør, aspargestopper og en skive røkelaks i hver skål. 

Tips: Bruk gjerne skrell og grove bunner fra asaprges til å lage denne suppen. Her ligger det mye smak. Når suppen siles påvirkes ikke konsistensen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Beurre blanc med ansjos

Beurre blanc med ansjos

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjalottløken og sauter den blank i smøret. 
  2. Tilsett lime-saft, vin, kraft og fløte.
  3. Kok opp og la redusere inn til det halve før du tilsetter resten av fløten.
  4. Sett ned varmen og la dette simre. 
  5. Finhakk/ mos ansjosfiletene og tilsett sausen, reduser videre til sausen begynner å tykne noe.
  6. Montér sausen med en eggeplomme før servering - pass på at du ikke koker sausen etter at du har hatt i eggeplommen.

Tips: Dampet spinat er et naturlig følge til fiskeretter med denne sausen.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Paprikasaus

Paprikasaus

Fremgangsmåte

Kutt opp paprikaen i små terninger, og stek dem på middels varme i noen minutter. Tilsett fløte og kok til sausen tykner. Ikke kok for lenge, da blir paprikaen overkokt. Krydre med salt og pepper. Kjør i blander.

Tilsett eventuelt litt finhakket gressløk og en spiseskje creme fraiche.
Her finner du mange andre spennende sauser

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Vidar Olaisen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fløtesaus med en touch av portvin

Fløtesaus med en touch av portvin

Fremgangsmåte

Mål opp kraft som er kokt på innmaten. Spe på med utblandet hønsebuljong til riktig mengde.

Kok opp og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter.

Ha i fløte og smak til med portvinsgelé, soyasaus, salt og pepper.

Ha til slutt i stekesjyen som har dannet seg i langpannen under steking.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sopp- og fløtesaus

Sopp- og fløtesaus

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her