Oppskrifter restemat
Har du kjøpt inn for mye rømme kan du bruke det i disse oppskriftene
Slik lager du wraps med rømme og kylling
Fremgangsmåte
- Smør Snøfrisk på tortillaene.
- Skjær frukt og grønt samt kjøtt i biter.
- Bland alle ingrediensene til fyllet og rør det med rømmen som er smakt til med salt og pepper.
- Legg dette på tortillaene og brett sammen.
- Dryss revet ost over og pynt med frisk basilikum.
Her finner du veldig mange oppskrifter med wraps
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Kinakål med rømme og bacon
Fremgangsmåte
- Kinakålen eller isbergsalaten deles i 4 til 8 båter avhengig av størrelse.
- Gis et raskt oppkok i (lettsaltet) vann. Ha i et dørslag og skyll med kaldt vann. Salaten skal fortsatt være crispy.
- La vannet renne godt av før den legges over på serveringstallerkenen.
- Lettrømme og stekte baconbiter fordeles over.
- Dryss over finhakket persille.
Tips:
Rømmen kan smakes til med sitron, salt, krydder og urter, som til en dip.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Rømmelaks med hvitløk og basillikum
Fremgangsmåte
- Rens fisken for ben, og del i serveringstykker (ca 4 stk.). Krydre med salt og pepper.
- Smelt smøret i varm panne og stek fisken til den er gyllen.
- Saus:
Bland rømme, grovhakket basillikum og finhakket hvitløk og kok opp i en kjele. - Rør inn hvitvin og la koke inn til 2/3 gjenstår og sausen tykner litt.
- Du kan enten helle sausen over fisken, skru ned varmen til det laveste og la det trekke i 5 min. Eller ha sausen i et sausenebb og servere ved siden av.
- Tilbehør:
Skjær potetene i 2 mm. tykke skiver, legg dem i en form og pensle med god olivenolje. Krydre med salt og pepper. - Stekes i ovnen på 225*C i 15/20 minutter eller til de blir møre og gylne.
- Pynt med finhakket basillikum.
Her finner du mange oppskrifter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Kylling i stekt rømme a la Ernst
Fremgangsmåte
- Ta av skinnet på kyllingen, pill denne til ønsket størrelse på bitene. Skal "rives" - ikke skjæres.
- Stekes i 1 min på middels varme i stekepannen, før du heller en boks seterrømme (ikke lettrømme - det funker dårlig) over kyllingen.
- Bland godt, stekes på middels varme til fettet i rømmen skilles ut. Klipp opp en bunt dill, og strø over.
- Serveres med kokt ris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Stekt makrell med rømmesaus og agurksalat
Fremgangsmåte
- Agurksalat:
Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. - Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper.
- Skjær agurken med mandolin eller ostehøvel og legg skivene i laken.
- Fisken og sausen:
Skjær ut filetene på makrellen. - Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.
- Stek filetene i ca 2 minutter på hver side.
- Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.
Server med kokte poteter.
Tips:
Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg. Steker du skinnsiden først kan du presse fisken flat noen sekunder med stekespaden.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 518.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fennikel latkes med rømmedip
Fremgangsmåte
- Riv fennikel, potet og løk fint enten for hånd eller i en foodprocessor.
- Ha massen over i et dørslag kledd med et rent kjøkkenhåndkle og press så mye væske du klarer ut av massen.
- Ha i en bolle og bland inn mel og pisket egg vekselvis. Smake til med sitronskall og salt og pepper.
- Form flate kaker i hånden. Legg på et fat.
- Varm olje i en kjele til 170 grader og frityrstek latkes-ene 3-4 av gangen avhengig av kjelens kapasitet.
- Legg på kjøkkenpapir.
Rømmedip:
Rør alle ingrediensene sammen og sett kaldt til servering.
Server latkes med rømmedip og fennikelblader.
Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Marinerte rødbeter med rømme, purre, fennikel og spiselige blomster
Fremgangsmåte
- Bak rødbetene på grovsalt i ovnen ved 175 grader i 40-50 minutter til de er møre. Avkjøl litt før du skreller dem og deler i 0.5 cm tykke skiver. Du kan også koke dem møre i vann i 30-40 minutter.
- Lag marinaden og hell over rødbeteskivene. La stå i 30 minutter mens du lager resten av tilbehøret.
- Pisk lett sammen ingrediensene til rømmekremen. Den grovmalte pepperen skal drysses over ved servering.
- Skjær purren og fennikelen i tynne skiver. Kok opp lettsaltet vann og forvell purren i 1 minutt. Hell av vannet, skyll i kaldt vann og bland purren og fennikelen med salt, sitron og olje.
- Fordel rødbetskiver på tallerkener sammen med rømmekremen. Fordel purre/fennikelblandingen på toppen. Pynt med fennikeltopper (eller dill) og spiselige blomster.
- Server godt brød til.
Tips: For ekstra norsk smak kan du erstatte olivenoljen med gressløkolje eller annen urteolje som du lett lager selv.
Her finner du mange vegetarretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 408.20 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 285.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG